ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επτά άτομα σε δίκη για μίζες σε εξοπλιστικό πρόγραμμα

dikastirio-thumb-large--4

Σε δίκη προτείνει να παραπεμφθούν επτά από τους συνολικά έντεκα κατηγορουμένους στην υπόθεση με τις μίζες απο την προμήθεια των αυτοκινουμένων πυροβόλων PzH της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW), ο εισαγγελέας Εφετών κ. Παντελης Στραγαλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός  προτείνει οτι δεν πρέπει να παραπεμφθούν η σύζυγος και ο γιος του Αντώνη Κάντα, που διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής  Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις αρχές της δεκαετίας του 2000,

καθώς δεν προκύπτουν σχετικές ενδείξεις, ενώ στο απυρόβλητο μένουν ο Γερμανός Ολαφ Εσλερ, πρώην αντιπρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann, και ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διεθνή εντάλματα σύλληψης. Αμφότεροι δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτικών αρχών για να απολογηθούν, του ανακριτή Διαφθοράς κ. Νικόλαου Τσιρώνη,  και του επίκουρου ανακριτή κ. Χριστόφορου Μάρκου.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται – σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση είναι ο Αντώνης Κάντας, ο Σπύρος Μεταξάς, δικηγόρος, και ο γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος από τον Απρίλιο του 2015.