ΚΟΙΝΩΝΙΑ

2016: Οι Ερευνες της «Κ»

2016-oi-ereynes-tis-k-2167655

Μέσα στο 2016 η «Κ» ταξίδεψε στο Αφγανιστάν και κατέγραψε τη λειτουργία των κυκλωμάτων διακίνησης στην Καμπούλ. Βρέθηκε στον καταυλισμό της Ειδομένης πριν από την εκκένωσή του και παρουσίασε τη διασπορά φημών και την εκμετάλλευση προσφύγων. Μετέφερε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες δύο μη Εβραίων Ελλήνων, κρατούμενων σε γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που έγιναν δεκτοί με καχυποψία στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωσή τους. Ερεύνησε τη διασύνδεση ελληνικής και ιταλικής τρομοκρατίας και ταξίδεψε στο Κόσοβο για να συναντήσει τους τζιχαντιστές των Βαλκανίων.

Πριν από το τέλος του 2016 η «Κ» θυμάται ορισμένες από τις πιο σημαντικές Έρευνές της:

2016-oi-ereynes-tis-k0

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος

Απόστρατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού νόσησαν μετά τη θητεία τους σε πλοία αμερικανικής κατασκευής και ζητούν δικαίωση.


2016-oi-ereynes-tis-k2

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σουλιώτης

Η «Κ» φέρνει στο φως τα πρακτικά της πολύκροτης δίκης των τζιχαντιστών του «πυρήνα Βερβιέ», αποκαλύπτει τις κινήσεις τους στην Ελλάδα και τα αιματηρά χτυπήματα στην Ευρώπη.


2016-oi-ereynes-tis-k4

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος

ΛΕΥΚΩΣΙΑ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Τραγικές προσωπικές εξιστορήσεις συγγενών, μετά τη μεγάλη έρευνα που οδήγησε στον επαναπατρισμό οστών πεσόντων του αεροσκάφους Νοράτλας «Νίκη 4».


2016-oi-ereynes-tis-k6

Ρεπορτάζ: Φιλιώ Π. Κοντραφούρη

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Οι οικογένειες των Αφγανών πρώην διερμηνέων του Ελληνικού Στρατού, που περιμένουν ένα χρόνο τη βίζα, θρηνούν ήδη το πρώτο τους θύμα.


2016-oi-ereynes-tis-k8

Ρεπορτάζ: Μαριάννα Κακαουνάκη

Ο πατέρας Μωυσής από το Χαλέπι μιλάει στην «Κ» για τη σκληρή καθημερινότητα, την απαγωγή του μητροπολίτη Παύλου, τα προβλήματα των χριστιανών και τους αντάρτες.


2016-oi-ereynes-tis-k10

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σουλιώτης

Οπλα, χασίς, μετανάστες διακινούνται από εταιρείες- βιτρίνες ακόμα και στην Ελλάδα από ένα διεθνές δίκτυο λαθρεμπόρων με συνδέσμους σε Τουρκία, Λίβανο, Αίγυπτο και Ελλάδα ελέγχοντας τα πλοία-φαντάσματα.


2016-oi-ereynes-tis-k12

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος

ΦΟΥΡΝΟΙ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Η ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, οι κάτοικοι των Φούρνων και οι περιπέτειες με δεκάδες θέσεις ναυαγίων στο Αιγαίο.


2016-oi-ereynes-tis-k14

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σουλιώτης

Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνα έφεδρου αστυνομικού για δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς στη Ν. Αφρική.


2016-oi-ereynes-tis-k16

Ρεπορτάζ: Κώστας Κουκουμάκας

ΠΕΤΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη σκιά του Ολύμπου, βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένες οι γυναίκες Γιαζίντι, τα πιο ευάλωτα θύματα του τυφλού μίσους των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.


2016-oi-ereynes-tis-k18

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος

Σε κρυφά εργαστήρια της Τουρκίας παρασκευάζονται επικίνδυνες απομιμήσεις σωσιβίων που πωλούνται σε πρόσφυγες και μετατρέπονται σε βαρίδια στη θάλασσα.