2016: Οι Ερευνες της «Κ»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο 2016 η «Κ» ταξίδεψε στο Αφγανιστάν και κατέγραψε τη λειτουργία των κυκλωμάτων διακίνησης στην Καμπούλ. Βρέθηκε στον καταυλισμό της Ειδομένης πριν από την εκκένωσή του και παρουσίασε τη διασπορά φημών και την εκμετάλλευση προσφύγων. Μετέφερε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες δύο μη Εβραίων Ελλήνων, κρατούμενων σε γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που έγιναν δεκτοί με καχυποψία στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωσή τους. Ερεύνησε τη διασύνδεση ελληνικής και ιταλικής τρομοκρατίας και ταξίδεψε στο Κόσοβο για να συναντήσει τους τζιχαντιστές των Βαλκανίων.

Πριν από το τέλος του 2016 η «Κ» θυμάται ορισμένες από τις πιο σημαντικές Έρευνές της:

2016: Οι Ερευνες της «Κ»-1

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος

Απόστρατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού νόσησαν μετά τη θητεία τους σε πλοία αμερικανικής κατασκευής και ζητούν δικαίωση.


2016: Οι Ερευνες της «Κ»-2

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σουλιώτης

Η «Κ» φέρνει στο φως τα πρακτικά της πολύκροτης δίκης των τζιχαντιστών του «πυρήνα Βερβιέ», αποκαλύπτει τις κινήσεις τους στην Ελλάδα και τα αιματηρά χτυπήματα στην Ευρώπη.


2016: Οι Ερευνες της «Κ»-3

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος

ΛΕΥΚΩΣΙΑ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Τραγικές προσωπικές εξιστορήσεις συγγενών, μετά τη μεγάλη έρευνα που οδήγησε στον επαναπατρισμό οστών πεσόντων του αεροσκάφους Νοράτλας «Νίκη 4».


2016: Οι Ερευνες της «Κ»-4

Ρεπορτάζ: Φιλιώ Π. Κοντραφούρη

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Οι οικογένειες των Αφγανών πρώην διερμηνέων του Ελληνικού Στρατού, που περιμένουν ένα χρόνο τη βίζα, θρηνούν ήδη το πρώτο τους θύμα.


2016: Οι Ερευνες της «Κ»-5

Ρεπορτάζ: Μαριάννα Κακαουνάκη

Ο πατέρας Μωυσής από το Χαλέπι μιλάει στην «Κ» για τη σκληρή καθημερινότητα, την απαγωγή του μητροπολίτη Παύλου, τα προβλήματα των χριστιανών και τους αντάρτες.


2016: Οι Ερευνες της «Κ»-6

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σουλιώτης

Οπλα, χασίς, μετανάστες διακινούνται από εταιρείες- βιτρίνες ακόμα και στην Ελλάδα από ένα διεθνές δίκτυο λαθρεμπόρων με συνδέσμους σε Τουρκία, Λίβανο, Αίγυπτο και Ελλάδα ελέγχοντας τα πλοία-φαντάσματα.


2016: Οι Ερευνες της «Κ»-7

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος

ΦΟΥΡΝΟΙ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Η ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, οι κάτοικοι των Φούρνων και οι περιπέτειες με δεκάδες θέσεις ναυαγίων στο Αιγαίο.


2016: Οι Ερευνες της «Κ»-8

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σουλιώτης

Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνα έφεδρου αστυνομικού για δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς στη Ν. Αφρική.


2016: Οι Ερευνες της «Κ»-9

Ρεπορτάζ: Κώστας Κουκουμάκας

ΠΕΤΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη σκιά του Ολύμπου, βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένες οι γυναίκες Γιαζίντι, τα πιο ευάλωτα θύματα του τυφλού μίσους των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.


2016: Οι Ερευνες της «Κ»-10

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος

Σε κρυφά εργαστήρια της Τουρκίας παρασκευάζονται επικίνδυνες απομιμήσεις σωσιβίων που πωλούνται σε πρόσφυγες και μετατρέπονται σε βαρίδια στη θάλασσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή