Ομαλός ο έλεγχος στο τουρκικό πλοίο

Ομαλός ο έλεγχος στο τουρκικό πλοίο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν προέκυψαν παρατυπίες ή άλλοι λόγοι ανησυχίας κατά τον έλεγχο, χθες, στο υπό τουρκική σημαία πλοίο «Αlcatras», που παρέμενε για δεύτερη ημέρα προσαραγμένο σε αβαθή ανοικτά της Κω. Οπως έγινε γνωστό, κλιμάκιο του λιμεναρχείου Ρόδου πραγματοποίησε χθες το πρωί ρεσάλτο στο καταδυτικό πλοίο και έλεγξε τα ναυτιλιακά έγγραφά του, καθώς και τα έγγραφα των μελών του πληρώματος. Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, το αρχηγείο του Λιμενικού ανακοίνωσε επισήμως ότι δεν διαπιστώθηκε κάποια «αντικανονικότητα». «Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, το πλήρωμα του πλοίου ήταν συνεργάσιμο ευχαριστώντας την οικεία λιμενική αρχή για τις μέχρι τώρα ενέργειες και την εν γένει συνδρομή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ήδη από χθες έρθει σε συνεννόηση με ελληνική εταιρεία ρυμουλκών έτσι ώστε, σε συνεργασία με καταδυτικό συνεργείο, να επιτευχθεί η αποκόλληση του πλοίου, μετά την εξασθένιση των θυελλωδών ανέμων που και χθες εξακολουθούσαν να πνέουν στην περιοχή. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, πάντως, κρίθηκε αναγκαία –για λόγους ασφαλείας– η πρόσδεση του καταδυτικού πλοίου στη στεριά με κάβο μήκους δεκάδων μέτρων. Το υπό τουρκική σημαία πλοίο προσάραξε σε αβαθή στη θαλάσσια περιοχή Σκανδαρίου το πρωί της Δευτέρας. Σκάφη του Λιμενικού το εντόπισαν προσαραγμένο σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων από την ακτή.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό, το «Alcatras» είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό την Αττάλεια, μεταφέροντας τεχνικό εξοπλισμό. Στο πλοίο επιβαίνουν πέντε αλλοδαποί, μέλη του πληρώματος, ενώ, σύμφωνα με τον πλοίαρχο, η αιτία της προσάραξης είναι βλάβη που διαπιστώθηκε στο πηδάλιο. Από την προσάραξη προκλήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στην πρύμνη του πλοίου, χωρίς πάντως να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Στην πρώτη απόπειρα ρυμούλκησής του, τη Δευτέρα, συμμετείχαν ένα σκάφος του Λιμενικού και ιδιωτικό ρυμουλκό. Η προσπάθεια, ωστόσο, απέβη άκαρπη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και αναμένεται να επαναληφθεί σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή