Ξεκινούν και πάλι τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis

Ξεκινούν και πάλι τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μαθήματα, όλα δωρεάν, ξεκινούν εκ νέου από την προσεχή Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων – Mathesis.

Μάλιστα, τρία εξ αυτών είναι καινούργια. Πρόκειται για:

  • Το μάθημα «Κλασική Μηχανική 1» από τον Κώστα Τάσση, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής του Παν. Κρήτης. Το μάθημα αρχίζει στις 13/2 και θα έχει διάρκεια 8 εβδομάδες.
  • Το μάθημα «Αριστοτελική Ηθική» από τον Παύλο Κοντό, καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το μάθημα αρχίζει στις 27/2, με διάρκεια 7 εβδομάδες) και
  • Το μάθημα «Πατήρ πάντων πόλεμος: Οι ελληνιστικοί πόλεμοι ως κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο» από τον Άγγελο Χανιώτη, του Institute for Advanced Study, Princeton. Το μάθημα θα κάνει έναρξη στις 27/2, με διάρκεια 5 εβδομάδες).

Επίσης, σε επανάληψη θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα τα μαθήματα «Εισαγωγή στη Σχετικότητα και την Κοσμολογία» από τον Θεόδωρο Τομαρά (διάρκεια 7 εβδομάδες) και το «Εφαρμοσμένη Κβαντομηχανική 1, 2 και 3: Άτομα, Μόρια, Στερεά» από τον Στέφανο Τραχανά, του  Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Παν. Κρήτης. Η διάρκεια του μαθήματος είναι 14 εβδομάδες.

Το Mathesis εισέρχεται στην τρίτη περίοδο λειτουργίας του με τους έως τώρα εγγραφέντες φοιτητές να υπερβαίνουν τις 24.000, ενώ έχουν χορηγηθεί περίπου 12.000 εκδοθείσες βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης. Το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων – Mathesis ιδρύθηκε το 2015 (τα πρώτα μαθήματα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο με περίπου 11.000 φοιτητές) ως ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ), με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία και δωρεάν προσφορά στους φοιτητές, τους επιστήμονες και, ευρύτερα, το κοινό, διαδικτυακών μαθημάτων στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων.

Τα μαθήματα βιντεοσκοπούνται σε στούντιο, με τη λογική της διδασκαλίας μιας ενότητας. Δηλαδή γυρίζονται βίντεο μέσης διάρκειας 10 λεπτών, ευχάριστα στην παρακολούθηση και την επανάληψη. 

Οι εγγραφές για την τρίτη περίοδο έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται στο http://mathesis.cup.gr/.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή