ΕΑΜ, Νεολαία Λαμπράκη, Εργατικό Κίνημα στα ΕΛΤΑ

ΕΑΜ, Νεολαία Λαμπράκη, Εργατικό Κίνημα στα ΕΛΤΑ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιστορία είναι Ιστορία αλλά υπάρχουν και «κεφάλαια» που είναι πιο «ιστορικά». Είναι «δικά μας». Το 2016, τα ΕΛΤΑ ξεπέρασαν τον εαυτό τους με τα γραμματόσημα που κυκλοφόρησαν.

Από τις δέκα σειρές γραμματοσήμων που κυκλοφόρησαν το 2016, οι τρεις από αυτές ήταν: «75 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, με αφιέρωμα σε τέσσερις εν ζωή ΕΑΜίτες» (sic), «Αγωνιστές της Νεολαίας Λαμπράκη», «Εργατικό Κίνημα». Η μόνη ακόμη σειρά ιστορικής θεματολογίας για το 2016 ήταν το αφιέρωμα στον Αριστοτέλη. Μετά, μπορούσε κανείς να επιλέξει ανάμεσα στα «Ψάρια της Μεσογείου» ή στους «Ολυμπιακούς του Ρίο». Αλλά από Ιστορία, η Αριστερά κατείχε το Α και το Ω. Είχαμε, βεβαίως, τιμήσει τους εν ζωή ΕΑΜίτες, ένας εκ των οποίων ήταν ο Μανώλης Γλέζος.

Στο «Εργατικό Κίνημα», γραμματόσημο έγινε ο παλιός βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Θέος. Από όλη την ιστορία της Ελλάδας, τα ΕΛΤΑ επέλεξαν για το 2016 τρεις ιστορικές σειρές που προχωρούν το πάγιο αφήγημα της παλιάς Αριστεράς. Η αισθητική δε, των γραμματοσήμων ήταν όπως φαντάζεται κανείς: σοβιετική. Ευτυχώς, στο πρόγραμμα του 2017 δεν έχει εντοπιστεί παρόμοιος ενθουσιασμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή