ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβούλους για την πώληση του 30% του Ελ. Βενιζέλος προσλαμβάνει το ΤΑΙΠΕΔ

symvoyloys-gia-tin-polisi-toy-30-toy-el-venizelos-proslamvanei-to-taiped-2186327

Σε προκήρυξη για την πρόσληψη επενδυτικής τράπεζας ως συμβούλου για την αξιοποίηση της συμμετοχής του στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο σύμβουλος που θα επιλεγεί από αυτή τη διαδικασία θα πρέπει μεταξύ άλλων να προτείνει εναλλακτικές μεθόδους αξιοποίησης και ειδικότερα δόμησης της διαδικασίας πώλησης, όπως και να διερευνήσει το ενδιαφέρον από δυνητικούς επενδυτές στις διεθνείς αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 30% των μετοχών του ΔΑΑ και το δικαίωμα να παρατείνει τη διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος σε αυτόν.

Μέτοχοι της ΔΑΑ είναι το Ελληνικό Δημόσιο (25%), το ΤΑΙΠΕΔ (30%), το καναδικό ασφαλιστικό ταμείο PSP Investments (40%) και ο όμιλος Κοπελούζου (5%). Το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τους άλλους μετόχους για την 20ετή παράταση της σύμβασης κάτι που καθιστά ελκυστικότερη την συμμετοχή του 30% που διαθέτει στην παραχωρησιούχο.

Η διάρκεια της σύμβασης προσδιορίζεται σε 14 μήνες και το έργο περιλαμβάνει και τη διαχείριση της διαδικασίας πώλησης, που θα επιλεγεί κάτι που σημαίνει πως το ΤΑΙΠΕΔ στοχεύει να έχει ολοκληρώσει την πώληση έως τον Ιούνιο του 2018.