Νέα ποινική δίωξη για υπόθεση εξοπλιστικών

Νέα ποινική δίωξη για υπόθεση εξοπλιστικών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ποινική δίωξη για υπόθεση εξοπλιστικών ασκήθηκε με παραγγελία που έδωσε η  επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη  Τουλουπάκη για τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που είχε υπογραφεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου  και αφορά τα ελικόπτερα  τύπου Σινούκ. Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου  και της ηθικής  αυτουργίας στο αδίκημα αυτό. Με απόφαση της Εισαγγελίας η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τον πρώην υπουργό ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα ο φάκελος διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά διαφθοράς  Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτοί είναι ο  πρώην  γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννης Σμπώκος,  πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας και οι νόμιμοι εκπρόσωποι της  εταιρείας  SΟΝΑΚ που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά ,  Θωμάς  Λιακουνάκος  (πρώην πρόεδρος SΟΝΑΚ)  και  Ηλίας Αρκουμανέας (πρώην διευθύνων σύμβουλος SΟΝΑΚ).

Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1998 και η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από τη μη εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή