ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα ποινική δίωξη για υπόθεση εξοπλιστικών

Νέα ποινική δίωξη για υπόθεση εξοπλιστικών

Νέα ποινική δίωξη για υπόθεση εξοπλιστικών ασκήθηκε με παραγγελία που έδωσε η  επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη  Τουλουπάκη για τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που είχε υπογραφεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου  και αφορά τα ελικόπτερα  τύπου Σινούκ. Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου  και της ηθικής  αυτουργίας στο αδίκημα αυτό. Με απόφαση της Εισαγγελίας η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τον πρώην υπουργό ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα ο φάκελος διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά διαφθοράς  Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτοί είναι ο  πρώην  γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννης Σμπώκος,  πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας και οι νόμιμοι εκπρόσωποι της  εταιρείας  SΟΝΑΚ που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά ,  Θωμάς  Λιακουνάκος  (πρώην πρόεδρος SΟΝΑΚ)  και  Ηλίας Αρκουμανέας (πρώην διευθύνων σύμβουλος SΟΝΑΚ).

Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1998 και η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από τη μη εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ.