«Εφυγε» ο Λεωνίδας Λιακόπουλος, ιδιοκτήτης της ιστορικής ταβέρνας στο Λυγουριό

«Εφυγε» ο Λεωνίδας Λιακόπουλος, ιδιοκτήτης της ιστορικής ταβέρνας στο Λυγουριό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φιγούρα του Λεωνίδα, η ματιά του, δεν θα συντροφεύει πια τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, τους σκηνογράφους, τους φιλότεχνους που κατεβαίνουν κάθε καλοκαίρι στην Επίδαυρο και περνούν από την ιστορική ταβέρνα του.

Ο Λεωνίδας Λιακόπουλος, σε ηλικία 82 ετών, «ταξίδεψε» για άλλους κόσμους, έχοντας την αγάπη της οικογένειας του. «Εφυγε» σήμερα το απόγευμα, αφού συνάντησε τα δύο του εγγόνια, που έφτασαν στο Λυγουριό για διακοπές, έχοντας δίπλα του τους δύο γιούς του, Νίκο και Γιώργο, τις νύφες του που τον υπεραγαπούσαν, καθώς και τα άλλα δύο μεγαλύτερα εγγόνια του.

Η ταβέρνα του Λεωνίδα ήταν το παραδοσιακό καφενείο του Λυγουριού, όταν σχεδόν πριν από 60 χρόνια, σιγά σιγά και με πρώτη παρότρυνση από την Κατίνα Παξινού, άρχισε να «ταΐζει» τους ηθοποιούς που κατέβαιναν στην Αρχαία Επίδαυρο για την εβδομαδιαία παράσταση του Φεστιβάλ.

Η Κάκια, σύζυγός του, αλλά και ο ίδιος ο Λεωνίδας, και κατόπιν τα παιδιά και τα εγγόνια του, συνδέθηκαν με τον θεατρόκοσμο και σταδιακά η ταβέρνα έγινε τοπόσημο του Φεστιβάλ. Σήμερα, οι επισκέπτες του «Λεωνίδα» μπορούν να δουν τους τοίχους της ταβέρνας γεμάτους με φωτογραφίες από ιστορικές παραστάσεις. Παξινού, Μινωτής, Κουν, Χατζηαργύρη, Συνοδινού, Πιττακή και πολλοί άλλοι, νεότεροι και παλιότεροι, έχουν μια θέση στην ιστορική ταβέρνα.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή