ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι κατηγορούμενοι για τις διαφημιστικές δαπάνες της Attica Bank

eleytheroi-choris-oroys-oi-katigoroymenoi-gia-tis-diafimistikes-dapanes-tis-attica-bank-2209896

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη και οι έντεκα κατηγορούμενοι, στελέχη της Attica Bank, για την υπόθεση με τις παράνομες διαφημιστικές δαπάνες σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες συμφερόντων του αποβιώσαντος εκδότη Π. Μαυρίκου.                             

Ο δικαστικός λειτουργός αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας κάλεσε σε απολογία για το κακούργημα της απιστίας έντεκα μέλη από την Αttica Bank που στελέχωσαν αρμόδιες επιτροπές διαφήμισης της τράπεζας καθώς και ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η πράξη της απιστίας συνδέεται με αποφάσεις των εμπλεκομένων προσώπων που ενέκριναν διαφημιστικές καταχωρίσεις για ποσά δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία εφημερίδων και την επισκεψιμότητα ιστοσελίδων συμφερόντων του Π. Μαυρίκου, χωρίς να εξυπηρετείται ο σκοπός της διαφήμισης.

Το αδίκημα της απιστίας φέρεται να έχει τελεστεί την χρονική περίοδο 2013-2015 και το ύψος της ζημίας για την μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.000 ευρώ και για την τράπεζα φτάνει περίπου σε 380.000 ευρώ. Την ίδια ποινική μεταχείριση είχαν επιφυλάξει ανακριτής και εισαγγελέας και για ένα πρώην στέλεχος της ΕΥΔΑΠ που επίσης  κλήθηκε σε απολογία και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.