Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο της Ζέμπερη

Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δολοφόνο της Ζέμπερη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκλητικός και κυνικός εμφανίστηκε κατά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο 58χρονος Εμμανουήλ Σοροπίδης, που δολοφόνησε με στυγερό τρόπο την εφοριακό Δώρα Ζέμπερη στο Β΄ Νεκροταφείο, προκαλώντας πανελλήνιο σοκ. Ο δράστης, αλλάζοντας σε πολλά σημεία την αρχική του απολογία, επιχείρησε ενώπιον του ανακριτή να πει ότι δεν θυμόταν ακριβώς τι έγινε, ενώ έφθασε στο σημείο να επικαλεστεί «πως ενδέχεται η κοπέλα να έπεσε πάνω στο μαχαίρι»!

Ο 58χρονος δέχθηκε την οργισμένη αντίδραση εκατοντάδων πολιτών που ήταν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να εκφράσουν την οργή τους για την αποτρόπαιη πράξη του, όπως και των τραγικών συγγενών της άτυχης κοπέλας, που και χθες, όπως και οι υπόλοιποι, επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Ισχυρή ήταν η αστυνομική δύναμη στα δικαστήρια, η οποία με δυσκολία κατόρθωσε να τον προστατεύσει κατά την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο, όπου και παρέμεινε πολλή ώρα υπό τον φόβο του λιντσαρίσματος.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του επανέλαβε, κατά πληροφορίες, όσα είχε πει από την αρχή στην αστυνομία, ότι πήγε στο νεκροταφείο για να κλέψει, είδε την άτυχη εφοριακό και σκέφτηκε να της πάρει την τσάντα. Η κοπέλα αντιστάθηκε και τη μαχαίρωσε θανάσιμα, καταφέροντάς της 14 μαχαιριές. Χθες απολογούμενος, προσποιήθηκε ότι δεν θυμόταν τι έγινε κατά τη διάρκεια της πάλης του με την άτυχη κοπέλα, λέγοντας πως «η πάλη κράτησε 5 με 6 λεπτά, ενδέχεται η κοπέλα να έπεσε πάνω στο μαχαίρι» και, σε άλλο σημείο, ότι δεν θυμάται πώς έγινε «το θανάσιμο τραύμα που έφερε η κοπέλα στον θώρακα».

Ομως ήταν λεπτομερής για όσα έκανε μετά το στυγερό έγκλημα, πως πήγε αμέσως στην Ομόνοια και πούλησε το κινητό της για 20 ευρώ, ενώ πρόσθεσε τα άλλα πέντε που βρήκε στην τσάντα της Δώρας και πήρε τη δόση του. Επίσης θυμόταν λεπτομερώς πως γύρισε εκεί που είχε πετάξει την τσάντα του θύματος και την έκαψε, ενώ μετά την απολογία του προφυλακίστηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή