Νικητές, νέας εσοδείας, από τον Πορτοκαλεώνα

Νικητές, νέας εσοδείας, από τον Πορτοκαλεώνα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δυνατή ποπ μουσική ακουγόταν μέχρι έξω, στην πολύβουη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, το απογευματάκι της περασμένης Πέμπτης. Και μέσα στο Orange Grove, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, κυριαρχούσαν το ημίφως και το κέφι, σε κλίμα που θύμιζε περισσότερο ντισκοτέκ. Η περίφημη θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας της ολλανδικής πρεσβείας, απολαμβάνει άλλωστε τον ανατρεπτικό της χαρακτήρα.

Τον είχε από την αρχή της ζωής της, το 2013, όταν ο τότε πρέσβης στην Ελλάδα, Γιαν Φέρστεϊχ, ένας εξαιρετικά συμπαθής, λάτρης του σερφ, τη οραματίστηκε και την υλοποίησε ως έναν αποτελεσματικότατο τρόπο να βοηθήσει τους νέους που μαστίζονται από την κρίση. Εκτοτε, πολλές νεοπαγείς επιχειρήσεις έχουν πάρει σάρκα και οστά, χάρις στην ύπαρξή της. Και κάθε χρόνο, ο Πορτοκαλεώνας παράγει νέα σοδειά, έτοιμη να ανθίσει.

Προχθές, λοιπόν, παρουσιάστηκαν και κονταροχτυπήθηκαν οκτώ επιχειρηματικά όνειρα από ισάριθμες ομάδες του Orange Grove στη σκηνή, σε μια βραδιά γεμάτη ενθουσιασμό και θετική ενέργεια. Με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη που παρέδωσε τη σκυτάλη στον Ολλανδό Robin Schuil, συνιδρυτή της πολύ γνωστής ολλανδικής πλατφόρμας marktplaats.nl, o διαγωνισμός κύλησε με πολλές ερωτήσεις από το κοινό και τους κριτές και απαντήσεις από τους φιλόδοξους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες.

Το πρώτο βραβείο (15.000 ευρώ) έλαβε η Foodakai, η οποία βοηθά  τη βιομηχανία τροφίμων και τους ανθρώπους που δουλεύουν μέσα σε αυτή να εντοπίζουν έγκαιρα προβλήματα που σχετίζονται με τα προϊόντα τους. Το δεύτερο βραβείο (10.000 ευρώ) πήρε η Kontolixima, η πρώτη ελληνική πλατφόρμα αποκλειστικά για προϊόντα που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους.

Μέσω των υπηρεσιών τους μπορεί κανείς να τα εντοπίσει εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά στα  super market και στα καταστήματα λιανικής.

Την προσπάθεια του Φέρστεϊχ συνεχίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό ο νυν πρέσβης Κάσπαρ Φέλτκαμπ που καμαρώνει το Orange Grove.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή