Αφισορρύπανση κατά ηλεκτρονικών πινακίδων

Αφισορρύπανση κατά ηλεκτρονικών πινακίδων

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντιμετώπιση της ρύπανσης από αφίσες και συνθήματα συζητούσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την ίδια στιγμή που κάποιοι μετέδιδαν το μήνυμά τους ότι το ίδρυμα, και ευρύτερα ο δημόσιος χώρος, τους ανήκει. Το πρόβλημα αποτυπώνει μια από τις παθογένειες των ελληνικών πανεπιστημίων, την ίδια στιγμή που εκτιμάται ότι τα μεγάλα κεντρικά ΑΕΙ ξοδεύουν συνολικά περί τις 100.000 ευρώ ετησίως για τον καθαρισμό των τοίχων από συνθήματα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης, το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα τη βελτίωση του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος και της αισθητικής του. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η τοποθέτηση ηλεκτρονικών πινάκων στους οποίους θα δημοσιοποιούνται ανακοινώσεις. Στόχος είναι οι πίνακες να «αντικαταστήσουν» τις αφίσες. Βεβαίως το ζήτημα είναι η συμμόρφωση όλων των μελών στην προσπάθεια αυτή, και δη των φοιτητικών παρατάξεων.

Ωστόσο, πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η εκδήλωση του Παν. Μακεδονίας, «κάποιοι φρόντισαν να καταστήσουν σαφείς τις προθέσεις τους για το μέλλον, όχι μόνον γράφοντας συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του ιδρύματος, αλλά, κυρίως, μέσω αυτών, θίγοντας βάναυσα τα αισθήματα της μέγιστης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε αποζητά και επιζητά την εθνική ενότητα και αξιοπρέπεια», όπως λέει η ανακοίνωση του ιδρύματος. Ενδεικτικά, γράφτηκαν συνθήματα «Ενάντια στην εθνική ενότητα», «Η εθνική ενότητα με αίμα είναι βαμμένη», «Μίσος ταξικό», «Οι προλετάριοι/ες δεν έχουμε πατρίδα», «Μακεδονικό γνωρίζουμε μόνο τον χαλβά». «Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναρωτιούνται ποιοι κρύβονται, ποιους σκοπούς και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν αυτοί που με τέτοια συνθήματα καταλήγουν να παίρνουν θέση αντίθετη με τα αισθήματα του ελληνικού λαού στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», αναφέρει το ίδρυμα, συμπληρώνοντας ότι «κατά πάγια πρακτική του ιδρύματος, η εξωτερική εμφάνιση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποκαταστάθηκε αμέσως».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή