Ξανά σε θέση μάχης εργαζόμενοι – Πολάκης για τη διοικήτρια

Ξανά σε θέση μάχης εργαζόμενοι – Πολάκης για τη διοικήτρια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ένταση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου νοσημάτων θώρακος Πατρών «Αγιος Λουκάς» παραμένει στην έμμισθη θέση της, παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο έπαψε να υφίσταται από τον Μάιο του 2017, αφού ενσωματώθηκε στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας».

Ο κ. Πολάκης, με ανάρτησή του τη Μ. Τετάρτη στο προσφιλές του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επιτέθηκε για άλλη μία φορά στον πρόεδρο της ομοσπονδίας εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), τον οποίο χαρακτηρίζει ως «χολερικό του συνδικαλισμού», που «προσπαθεί να κερδίσει ένα λεπτό δημοσιότητας από τα βοθροκάναλα». Υποστηρίζει δε, ότι η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείο θώρακος εκτελεί χρέη υποδιοικητή στο «Αγιος Ανδρέας», αντικαθιστώντας την υποδιοικήτρια, η οποία είναι σε άδεια κυήσεως και ανατροφής τέκνου «εδώ και πολύ καιρό».

«Ασυστόλως»

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», ωστόσο, διαψεύδει κατηγορηματικά τον κ. Πολάκη. Σε χθεσινή του ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «ψεύδεται ασυστόλως ο κ. Πολάκης, με την αναφορά του για την άδεια κύησης της υποδιοικήτριας του “Αγ. Ανδρέα”, η οποία μέχρι και την ημέρα της ανάρτησης του κ. Πολάκη λειτουργούσε κανονικότατα». Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η υποδιοικήτρια του «Αγ. Ανδρέα» κατέθεσε άδεια κύησης την επόμενη ημέρα της ανάρτησης του κ. Πολάκη, δηλαδή τη Μ. Πέμπτη.

Το σωματείο εργαζομένων τονίζει ότι την υποδιοικήτρια μπορεί να την αντικαταστήσει μόνο ο διοικητής του «Αγιος Ανδρέας» και όχι η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου θώρακος, οι αρμοδιότητες της οποίας είναι περιορισμένες και έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με το εν λόγω νοσοκομείο, που εδώ και ένα χρόνο δεν υφίσταται.

Το σωματείο σχολιάζει και το γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες δεν έχουν προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα της παραμονής της αναπληρώτριας διοικήτριας σε μία θέση χωρίς αντικείμενο, κάνοντας λόγο για «συνειδητές επιλογές» και συνειδητή καθυστέρηση στην έκδοση του νέου ενιαίου οργανισμού του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», «προκειμένου να διατηρήσουν την έμμισθη θέση του εν λόγω στελέχους τους, για την αναγκαία και απαραίτητη γι’ αυτούς κομματική δουλειά, στον χώρο του νοσοκομείου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή