ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκαοκτώ συλλήψεις για τη σπείρα των λαθραίων τσιγάρων

Δεκαοκτώ συλλήψεις για τη σπείρα των λαθραίων τσιγάρων

Σε δεκαοκτώ συλλήψεις έχει προχωρήσει η Οικονομική Αστυνομία για την υπόθεση των παράνομων καπνικών προϊόντων που βρέθηκαν στο παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων που εντοπίστηκε χθες στα Μεσόγεια.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων πάνω από 16 εκατ. τσιγάρα και φίλτρα, 15 τόνοι καπνού και μηχανήματα ολοκληρωμένης γραμμής παραγωγής και τυποποίησης τσιγάρων. 

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι στις εγκαταστάσεις λειτουργούσαν τρεις σύγχρονες τσιγαρομηχανες και μεγάλες ποσότητες πρώτων υλών για την Παρασκευή των απομιμητικων τσιγάρων.

Επίσης, συνεχίζεται η καταγραφή των ευρημάτων στην αποθήκη καθώς και η έρευνα για την ταυτοποίηση όλων των μελών του κυκλώματος.

Εκτιμάται ότι το παράνομο καπνεργοστάσιο ήταν σε λειτουργεία τους τελευταίους τουλάχιστον επτά μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο και πάλι ύστερα από έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε υπαίθριο πάρκινγκ στον Ασπρόπυργο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες λειτουργούσε παράνομο συσκευαστήριο καπνού. Πράγματι, κρυμμένους μέσα σε νταλίκες με βουλγαρικές πινακίδες, οι αστυνομικοί εντόπισαν 14 τόνους χύμα καπνού και μηχανήματα παρασκευής τσιγάρων, ενώ τα πέντε άτομα που βρέθηκαν να ξεφορτώνουν καπνό από την καρότσα ενός φορτηγού συνελήφθησαν.

Το περιστατικό από ό,τι απεδείχθη, αποτελούσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των ερευνών που ξεκίνησαν το 2016 από τη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παρασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων διεθνώς.

Οι επικεφαλής του φέρονται να συνδέονται με τη «μαφία» του τσιγάρου σε Ιταλία, Βουλγαρία και Ρουμανία, και να είχαν υπό τον έλεγχό τους τα πρωτοφανή σε μέγεθος και οργάνωση εργοστάσια παραγωγής λαθραίων τσιγάρων, που ήρθαν στο «φως» και τον Μάιο του 2017 στον Ασπρόπυργο