ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελική έρευνα για τις καθυστερήσεις καταβολής από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ

Εισαγγελική έρευνα για τις καθυστερήσεις καταβολής από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ

Ερευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις καθυστερήσεις καταβολής από τα ΕΛΤΑ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις εξοφλήσεις λογαριασμών του ηλεκτρικού, ποσά που πλήρωσαν εμπρόθεσμα πελάτες της ΔΕΗ μέσω των ΕΛΤΑ.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο μετά από καταγγελίες εκατοντάδων καταναλωτών ότι πλήρωσαν τους λογιαρισμούς τους για το ρεύμα μέσω των ΕΛΤΑ αλλά τα ποςά δεν αποδόθηκαν στη ΔΕΗ.

Κατά τους καταγγγέλοντες οι πελάτες της ΔΕΗ φέρεται να έχαναν και την έκπτωση συνέπειας 15% από τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού παρόλο που είχε εμπρόθεσμα αποπληρώσει τους λογαριασμούς τους χρησιμοποιώντας τα ΕΛΤΑ.

Αντικείμενο της έρευνας είναι τόσο οι ευθύνες των ΕΛΤΑ όσο και της ΔΕΗ, προκειμένου να διερευνηθεί αν η εταιρία προχώρησε στις προσήκουσες ενέργειες τόσο για να αποτρέψει τη συσσώρευση χρέους όσο και για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα οφειλόμενα ποςά των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ στα 50 εκατ. ευρώ.