Εθελοντές οικοδόμοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πληγέντες

Εθελοντές οικοδόμοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πληγέντες

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εθελοντές οικοδόμοι εξέφρασαν τη πρόθεσή τους να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για την ανοικοδόμηση των κατοικιών που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στην Αττική. Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία χαρακτηριστική της μεγαλειώδους και συγκινητικής ανταπόκρισης του κόσμου για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Με σκοπό να μαζευτούν όσοι περισσότεροι οικοδόμοι γίνεται αλλά και να τους βρίσκουν εύκολα όσοι έχουν ανάγκη, ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας, πρώην εργολάβος οικοδομών, κ. Τάσος Χατζησπυρίδης δημιούργησε μια ομάδα στο Facebook όπου απευθύνει έκκληση για ουσιαστική παροχή βοήθειας σε όσους έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές. «Ας σηκώσουμε τα μανίκια κι ας βάλουμε πλάτη σε κείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο καθένας όσο και όπως μπορεί», είναι το μήνυμα – πρόσκλησή στο Facebook. «Ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, στεγάδες, μαραγκοί, χτίστες, σοβατζήδες, αλουμινάδες, σιδεράδες, μπετατζήδες, όλοι εδώ!», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησπυρίδης στην σχετική σελίδα.

Εθελοντές οικοδόμοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πληγέντες-1

«Μας ενδιαφέρει να γίνει γνωστή η πρωτοβουλία μας για να μας προσεγγίσουν όσοι έχουν ανάγκη αλλά και όσοι θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Κ» ο κ. Χατζησπυρίδης. «Οσο μεγαλύτερη η στρατιά εργατών, τόσο μεγαλύτερο έργο θα παραχθεί», πρόσθεσε ενώ μας ενημέρωσε ότι είναι ήδη αρκετοί αυτοί που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. «Από Αρκαδία, Σέρρες.Υπάρχουν και αρκετοί συνταξιούχοι που εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν». 

Στο συνοδευτικό μήνυμα της νεοσυσταθείσας ομάδας στήριξης, η οποία λίγες μόνο ώρες από τη δημιουργία της μετρά ήδη σχεδόν 100 άτομα, τονίζεται η σημασία της επόμενης μέρας στη στήριξη των πληγέντων στην Αττική.

Εθελοντές οικοδόμοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πληγέντες-2

«Κατανοώ ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες για να ξεκινήσουν τα έργα στις οικοδομές, καθώς προτεραιότητα έχουν τα έργα ηλεκτροδότησης», λέει στην «Κ» ο κ. Χατζησπυρίδης.

«Ας περάσει κι αυτό. Ας σβήσουν οι φωτιές, ας κλάψουμε τους νεκρούς μας. Ας βρουν κάπου να απαγκιάσουν οι άστεγοι. Ας μπουν όλα σε μια σειρά. Μετά, ας μαζευτούμε όσοι μπορούμε. Εμείς που δεν μπορέσαμε ή μπορέσαμε να δώσουμε χρήματα ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια. Προσωπικά θέλω να αναλάβω δωρεάν την κατασκευή των στεγών», προσθέτει με αφοπλιστικό τρόπο. 

Ερωτηθείς δε, για τυχόν εμπόδια που μπορεί να συναντήσουν στην υλοποίηση της εθελοντικής τους εργασίας, ο κ. Χατζησπυρίδης απαντά: «Κανένα εμπόδιο. Με ρωτούν πολλοί για αυτό, αλλά εμείς δεν πάμε με επίσημο φορέα. Θα προσφέρουμε δέκα διαφορετικές ειδικότητες σε όσους μας το ζητήσουν». 

«Εθελοντισμό κάνουμε, δωρεά. Θα πάω σε αυτόν που ζήτησε βοήθεια θα κάνω τη δουλειά μου και στο τέλος θα τον κάνω και μια αγκαλιά, να δω και ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του, και θα φύγω. Θα χαιρετηθούμε και αυτό είναι όλο», κατέληξε χαμογελώντας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT