Φροντιστήριο από το… Δημοτικό

Φροντιστήριο από το… Δημοτικό

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήριο ήδη από το Δημοτικό. Οπως τόνισε χθες στην «Κ» ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) Θανάσης Κικινής, υπάρχουν φροντιστήρια και κέντρα μελέτης τα οποία διαφημίζουν τμήματα αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού. Τα τμήματα λειτουργούν από τη 1.15 το μεσημέρι (όταν ολοκληρώνεται το σχολείο) έως τις 8 το απόγευμα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σε σύσκεψη της ΔΟΕ με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), ο πρόεδρός της Μιχάλης Κουρουτός «παρουσίασε το γενικό πλαίσιο του φαινομένου, που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, και κατέθεσε στοιχεία για εκατοντάδες τέτοιες παράνομες δομές που λειτουργούν σε κάθε γωνία της Ελλάδας χωρίς κανέναν έλεγχο, συχνά σε εντελώς ακατάλληλα κτίρια, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εργαζομένους».

Σύμφωνα με τον κ. Κικινή, για το φαινόμενο ευθύνεται η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, καθώς ο χρόνος που αφιερώνεται για τη μελέτη των μαθητών δεν επαρκεί.

Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές του τομέα Παιδείας της Ν.Δ. απηύθυναν ερώτηση στον υπουργό Παιδείας σχετικά με την εξαγγελία του για αλλαγή του σχολικού ωραρίου. «Δυστυχώς, για άλλη μία φορά πρώτα ανακοινώνει και μετά σκέπτεται αν και πώς μπορούν υλοποιηθούν αυτά που ανακοίνωσε», δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή