Μοντέρνα Καμπούλ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το γεγονός πως η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, η Καμπούλ, αποτελεί ένα θέατρο συγκρούσεων εδώ και δεκαετίες, ο φωτογραφικός φακός μας δείχνει μια εντελώς διαφορετική πλευρά της.

Μια ζωντανή μουσική σκηνή της νεολαίας, μια χούφτα εμπορικά κέντρα, γκράφιτι, καφετέριες και πολλά άλλα απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο Morteza Nikoubazl. Ο φωτογράφος του Reuters είχε σκοπό να καταγράψει την άλλη πλευρά της Καμπούλ. Μια σύγχρονη πρωτεύουσα που κατοικείται από καλλιτέχνες, μουσικούς, αθλητές και ακτιβιστές.

Νέους που κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα παρά τα προβλήματα υποδομών, της αστάθειας, αλλά και τον φόβο της συνεχούς απειλής των επιθέσεων από τις οποίες πλήττεται συνεχώς η χώρα.

Στο ρυθμό των εκλογικών αναμετρήσεων χορεύει και το Αφγανιστάν καθώς στις 28 Μαΐου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών. Κανένας από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το απαραίτητο 50% στις εκλογές τις 5ης Απριλίου.

Συνολικά οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν τη διαδοχή του Χαμίντ Καρζάι, μοναδικού ανθρώπου που ηγήθηκε του Αφγανιστάν μετά την πτώση των Ταλιμπάν το 2001 και στον οποίο το Σύνταγμα απαγορεύει να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία.

Η εκλογική διαδικασία σηματοδοτεί την πρώτη δημοκρατική μεταβίβαση της εξουσίας στην ιστορία της χώρας. Η σημαντικότητά της υπογραμμίστηκε από την συμμετοχή 7 εκατομμυρίων ανθρώπων που συνέρρευσαν στις κάλπες παρά την απειλή των Ταλιμπάν και την γενικευμένη προσπάθεια διατάραξης της εκλογικής διαδικασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή