Σε ρυθμό χάλκινων στην Γκούτσα

Σε ρυθμό χάλκινων στην Γκούτσα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανθρωποι που χορεύουν, πίνουν και τραγουδούν κάτω από τον μαγικό ήχο τρομπετών συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό τοπίο στο πιο γνωστό φεστιβάλ χάλκινων στην Γκούτσα της Σερβίας.

Κάθε χρόνος που περνάει η βαλκανική μουσική κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, οι οποίοι κατακλύζουν το πιο γνωστό φεστιβάλ με χάλκινα στον κόσμο.

Υπό τους ήχους τρομπετών, κάθε χρόνο τον Αύγουστο η ήσυχη πόλη Γκούτσα της Σερβίας μεταμορφώνεται σε μια μεγάλη γιορτή με χιλιάδες επισκέπτες. Ο αέρας της πόλης γεμίζει με τον ήχο κρουστών και πνευστών οργάνων, αλλά και με μυρωδιές γευστικών φαγητών.

Κάθε σπίτι στην Γκούτσα είναι πρόθυμο να φιλοξενήσει τους κουρασμένους επισκέπτες του φεστιβάλ αποδεικνύοντας πως όλοι οι κάτοικοι της πόλης «χορεύουν» στους ξέφρενους ρυθμούς της βαλκανικής γιορτής. 

Οι μπάντες της διοργάνωσης παίζουν τα τραγούδια τους στους δρόμους της Γκούτσα και προσκαλούν τον κόσμο να χορέψει μαζί τους μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Ο ήχος της τρομπέτας προειδοποιεί ως ένα ευχάριστο ξυπνητήρι τους επισκέπτες πως μια ακόμη μέρα με πολλή μουσική έχει ήδη ξεκινήσει. 

Ο φετινός 54ος Διαγωνισμός διήρκησε από τις 6 εώς 10 Αυγούστου, ενώ στο τέλος του φεστιβάλ απονεμήθηκε το βραβείο Χρυσής Τρομπέτας. Εκτός από το διαγωνισμό, παραδοσιακοί γάμοι, αθλητικά δρώμενα και προγράμματα τέχνης συνέθεσαν το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που ήταν διαθέσιμο σε πάνω από 6.000 επισκέπτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή