talK #5: Ο διάσημος επιδημιολόγος και το ιατρείο του Πολυτεχνείου (Μέρος Α’)

talK #5: Ο διάσημος επιδημιολόγος και το ιατρείο του Πολυτεχνείου (Μέρος Α’)

Στο πρώτο μέρος του podcast ο Γιώργος Παυλάκης μιλάει για το Πολυτεχνείο και τη συμμετοχή του στην αντίσταση κατά της χούντας

Ο Γιώργος Παυλάκης έγινε γνωστός στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας και των παρεμβάσεων του στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Λαμπρός ερευνητής, στέλεχος στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ συμμετείχε σε πρωτοποριακές έρευνες για το AIDS και άλλες επιδημίες. Λίγοι όμως ξέρουν ότι ήταν ο άνθρωπος που έστησε και διαχειρίστηκε το φοιτητικό ιατρείο στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973. Ο Παυλάκης σπάνια άλλωστε μιλάει για τον ρόλο που έπαιξε εκείνη την περίοδο αλλά και τις ταλαιπωρίες που υπέστη. Τις αντιμετωπίζει άλλωστε με ένα ιδιότυπο χιούμορ καθώς στο ερώτημα «πώς και δεν έγινε πολιτικός;» απαντά «το ξύλο το άντεχα, την κριτική όχι».

Στο πρώτο μέρος του podcast ο Παυλάκης μιλάει για το Πολυτεχνείο και τη συμμετοχή του στην αντίσταση κατά της χούντας, στο δεύτερο που θα ακολουθήσει για το «πώς και πότε συνάντησε τον πρώτο του ιό», τις προβλέψεις του για την πορεία του κορωνοϊού και το αν θα χρειαστεί άλλο lockdown. Και τέλος, για το αν και πότε πρέπει να περιμένουμε την επόμενη πανδημία.

Επιμέλεια παραγωγής: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή