Ακρόπολη: Βίντεο από την είσοδο των «αγαλμάτων»

Ακρόπολη: Βίντεο από την είσοδο των «αγαλμάτων»

Η «Κ» φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο με την είσοδο των μεταμφιεσμένων στον Ιερό Βράχο

ακρόπολη-βίντεο-από-την-είσοδο-των-αγ-563008633

Ολοκληρώνεται σχεδόν μια εβδομάδα από τη μέρα που γκρουπ μεταμφιεσμένων μοντέλων και ηθοποιών πραγματοποίησε στατικό δρώμενο στην Ακρόπολη, προκειμένου να «αναβαθμίσει» την ξενάγηση ενός πολυμελούς γκρουπ Ινδών επιχειρηματιών και ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι όροι με τους οποίους επιτράπηκε η είσοδός τους και η παραμονή τους στον Ιερό Βράχο. 

Η παραίτηση του αρχαιοφύλακα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο αναπληρωτής αρχαιοφύλακας, ο οποίος επί σειρά ετών υπηρετούσε στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και είχε βάρδια το απόγευμα του Σαββάτου, παραιτήθηκε από τη θέση του. Φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν εμπόδισε την είσοδό τους, καθώς φοβήθηκε ότι, λόγω του υψηλού κύρους των Ινδών επισκεπτών, τυχόν παρέμβασή του θα διατάρασσε τις σχέσεις των δύο χωρών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν υπήρξε κάποια διαβεβαίωση (προφορική ή γραπτή) που θα επέτρεπε την υλοποίηση της φιέστας. Σύμφωνα με τη μάνατζερ των ηθοποιών και μοντέλων, «πελάτης» της διοργάνωσης ήταν μια ινδική εταιρεία που τη διαβεβαίωσε πως έχει λάβει σχετική άδεια και η ίδια δεν είχε λόγο να πιστέψει το αντίθετο, καθώς η είσοδος του γκρουπ στην Ακρόπολη έγινε χωρίς την παραμικρή αναστάτωση, ενώ στους performers δόθηκε και το σχετικό βραχιολάκι εισόδου. 

Πράγματι, σε βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα η «Κ» αποδεικνύεται πως τα 14 μέλη της ομάδας, τα οποία έφεραν αρχαιοελληνική περιβολή, εισήλθαν στο μνημείο χωρίς καμία ενόχληση. 

Αρχαιοφύλακες: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στοχοποιεί άδικα τον κλάδο μας

Ωστόσο, το κατά πόσο η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την υπηρεσία φύλαξης της Ακρόπολης αμφισβητείται ευθέως από την Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων η οποία με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να στοχοποιεί άδικα τον κλάδο μας». 

Τσακοπιάκος: Τους ζήτησα να τους πουν να κατέβουν από την Ακρόπολη

Από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, Ιωάννης Τσακοπιάκος, καθώς σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν φαίνεται πως ήταν παρών την ώρα της «ξενάγησης». Ο ίδιος ωστόσο σε ανακοίνωσή του ισχυρίζεται τα εξής: «Ημουν στην Ακρόπολη το απόγευμα του Σαββάτου. (…) Στην αποχώρησή μου, συνάντησα μέλη του Ελληνο-Ινδικού επιμελητηρίου, που ετοιμάζονταν να μπουν στην Ακρόπολη ενώ παιάνιζε μια μπάντα. (…) Στον Ιερό Βράχο είχαν ανέβει κόβοντας ατομικά εισιτήρια και οι νέοι και νέες που επρόκειτο να μετάσχουν στο πρόγραμμα της Ρωμαϊκής Αγοράς, φορώντας στολές. Ανέβηκαν ένας ένας ή δύο δύο όπως έμαθα μετά από τους αρχαιοφύλακες. Σε κάθε περίπτωση, επειδή οι στολές δεν επιτρέπονται, απευθύνθηκα αμέσως στους αρμόδιους αλλά και στους υπεύθυνους του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητήριου και τους ζήτησα να τους πουν να κατέβουν από την Ακρόπολη». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή