ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν εξήγησε την ψυχρή χειραψία με τη Μέι στην G20

Ο Πούτιν εξήγησε την ψυχρή χειραψία με τη Μέι στην G20

Εχθές, η, Τερέζα Μέι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου της G20 και στις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποτυπώνονταν ξεκάθαρα το ψυχρό κλίμα ανάμεσά τους.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός ήταν εμφανέστατα σκυθρωπή ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ένα ευγενικό μειδίαμα καθώς αντάλλασαν την τυπική χειραψία.

Σήμερα, ο ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε εμμέσως τον λόγο της ψυχρότητας ανάμεσά τους, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την υπόθεση της δηλητηρίασης του ρώσου πρώην πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Αγγλίας τον περασμένο χρόνο.

Ο Πούτιν εξήγησε την ψυχρή χειραψία με τη Μέι στην G20-1

Ο  Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι επιθυμία του είναι να βελτιώσει τις σχέσεις με την Βρετανία αλλά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει υιοθετήσει σκληρή στάση για το ζήτημα.

Το γραφείο της Μέι ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τη Μόσχα να της παραδώσει τους ρώσους υπόπτους, τους οποίους το Λονδίνο κατηγορεί για την δηλητηρίαση του Σκριπάλ . Η Ρωσία έχει επανειλημμένως αρνηθεί κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι με την Μέι συζήτησαν το ζήτημα αλλά δεν δημοσιοποίησε λεπτομέρειες παρά μόνο αρκέστηκε να διαψεύσει ότι η Μόσχα είχε επιθετικές προθέσεις απέναντι σε οποιονδήποτε.

«Εξέφρασε την άποψή της με έναν μάλλον σκληρό τρόπο, ναι, αυτό αληθεύει», είπε ο Πούτιν αλλά πρόσθεσε ότι η συνάντηση ήταν «ένα μικρό, αλλά θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». «Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε πλήρως τις σχέσεις μας», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ