Η Ουγγαρία λέει «όχι» στην ταξιδιωτική λίστα της Ε.Ε.

Η Ουγγαρία λέει «όχι» στην ταξιδιωτική λίστα της Ε.Ε.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουγγαρία δεν θα ακολουθήσει τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσθήκη χωρών που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. στην «ασφαλή» ταξιδιωτική λίστα, με την εξαίρεση της Σερβίας, ανακοίνωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε την Τρίτη λίστα 14 χωρών, οι οποίες θεωρούνται ασφαλείς για επιχειρηματικά ή τουριστικά ταξίδια, προκειμένου να υποστηριχθεί ο ευρωπαϊκός τουριστικός και ταξιδιωτικός τομέας.

Οι 14 χώρες είναι: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, ο κ. Ορμπάν σημείωσε ότι η Ουγγαρία προς το παρόν δεν μπορεί να στηρίξει το αίτημα της Ε.Ε., καθώς -σύμφωνα με τον ίδιο- «αυτό θα ήταν αντίθετο με τα υγειονομικά συμφέροντα του ουγγρικού λαού».

Όπως διευκρίσε ο κ. Ορμπάν, για τους πολίτες που διασχίζουν την Ουγγαρία με κατεύθυνση άλλες χώρες, η Βουδαπέστη θα επαναφέρει τον «ανθρωπιστικό διάδρομο» που λειτουργούσε στην κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας στην Ευρώπη.

«Όποιος ταξιδεύει μέσω της Ουγγαρίας θα πρέπει να χρησιμοποιεί αυτόν τον διάδρομο. Δεν θα του επιτρέπεται να εγκαταλείψει αυτόν τον διάδρομο και θα διατηρήσουμε αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους» εξήγησε.

Σημειώνεται ότι στη Σερβία, στον μόνο νότιο γείτονα της Ουγγαρίας που βρίσκεται εκτός Ε.Ε., κατοικεί μεγάλη ουγγρική μειονότητα.

Η Ιταλία ανακοίνωσε επίσης ότι θα διατηρήσει τους περιορισμούς καραντίνας για όλες τις χώρες που δεν ανήκουν στην ζώνη Σένγκεν.

Την Τετάρτη, η Αυστρία εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή