ΚΟΣΜΟΣ

Βηρυτός: Ολονύχτιες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία (φωτογραφίες)

Βηρυτός: Ολονύχτιες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία (φωτογραφίες)

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς την Παρασκευή μεταξύ εξαγριωμένων διαδηλωτών και της αστυνομίας, καθώς η οργή των Λιβανέζων για τις εκρήξεις που σκότωσαν τουλάχιστον 157 ανθρώπους στο λιμάνι της πόλης έχει στραφεί ενάντια σε όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Βηρυτός: Ολονύχτιες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία (φωτογραφίες)-1

Οι συγκρούσεις διήρκεσαν σχεδόν όλη νύχτα στη λιβανέζικη πρωτεύουσα, επικεντρωμένες κυρίως στην περιοχή κοντά στο εθνικό κοινοβούλιο, και προκάλεσαν τον τραυματισμών πολλών διαδηλωτών και αστυνομικών.

Βηρυτός: Ολονύχτιες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία (φωτογραφίες)-2

Τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου έκαναν λόγο για εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

Το κύμα εναντίωσης στην πολιτική τάξη του Λιβάνου διογκώνεται μέρα με τη μέρα, με χαρακτηριστικές τις αποδοκιμασίες κατά του Προέδρου της χώρας της Μέσης Ανατολής Μισέλ Αούν, ενώ αυτός βάδιζε πλάι στον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίον οι Λιβανέζοι επευφημούσαν.

Βηρυτός: Ολονύχτιες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία (φωτογραφίες)-3

Ηδη δύο Λιβανέζοι αξιωματούχοι έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, ο βουλευτής Μαρουάν Χαμαντέχ και η πρέσβης του Λιβάνου στην Ιορδανία, Τρέισι Σαμούν.

Την Πέμπτη ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, και της μειονότητας των Δρούζων, Ουαλίντ Τζουμπλάτ, ζήτησε τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, διατρανώνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της χώρας.

Για το Σάββατο προγραμματίζεται μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Βηρυτού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΒC

Διαβάστε ακόμη:

Το λιμάνι της Τρίπολης έτοιμο να δεχθεί την κίνηση της Βηρυτού

Στήριξη από Μακρόν στον Λίβανο

Εκρηξη στη Βηρυτό: 16 άτομα υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας