ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Υπάλληλοι καταχράστηκαν χρήματα που αφορούσαν τον κορωνοϊό

jp-morgan-ypalliloi-katachrastikan-chrimata-poy-aforoysan-ton-koronoio-561073963

Υπόθεση κατάχρησης χρημάτων, τα οποία προορίζονταν για τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις, έρχεται να συνταράξει την JP Morgan Chase & Co, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η διοίκηση της τράπεζας έχει προχωρήσει στην απόλυση «αρκετών υπαλλήλων», οι οποίοι φέρεται να καταχράστηκαν χρήματα που προορίζονταν για τη στήριξη των πληττόμενων –από τον κορωνοϊό- επιχειρήσεις.

Πρόκειται για υπαλλήλους, οι οποίοι φέρεται να έλαβαν παρανόμως χρήματα από το δανειοδοτικό, βοηθητικό πρόγραμμα της αμερικανικής κυβέρνησης, γνωστό και ως EIDL. Πάντως, ανώνυμη πηγή, με γνώση επί του θέματος, διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, κατά τη διάρκεια της απάτης, δεν έδρασαν με την ιδιότητα του υπαλλήλου της JP Morgan.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, παραβίασαν τον εσωτερικό κανονισμό της τράπεζας, με αποτέλεσμα η διοίκηση να προχωρήσει στην απόλυσή τους, με το αιτιολογικό της «λαθεμένης συμμετοχής στο πρόγραμμα EIDL»

Την ίδια ώρα, μάλιστα, εσωτερικό έγγραφο της JP Morgan, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Reuters, κάνει λόγο για εν εξελίξει έρευνα εις βάρος όσων υπαλλήλων έχουν ενδεχομένως εμπλακεί σε κατάχρηση των συγκεκριμένων κονδυλίων, ενώ έχουν ήδη διαπιστωθεί περιπτώσεις κατάχρησης εκ μέρους πελατών, οι οποίοι έλαβαν χρηματοδοτική βοήθεια χωρίς να χρήζουν ανάγκης.