Βρετανία: Σχεδόν σίγουρο ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάσθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Βρετανία: Σχεδόν σίγουρο ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάσθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληθαίνουν οι χώρες της Δύσης που ζητούν από τη Ρωσία να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση Ναβάλνι. Τη σκυτάλη πήρε η Βρετανία, θεωρώντας ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάσθηκε από αξιωματούχους των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο στην Ουάσιγκτον, χαιρέτισε την ανάρρωση του Ναβάλνι, υπογραμμίζοντας όμως ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει, καθώς είναι ανεπίτρεπτη η χρήση χημικού όπλου. «Η ρωσική κυβέρνηση έχει καθήκον να εξηγήσει τι συνέβη στον Ναβάλνι», δήλωσε ο κ. Ράαμπ.

«Από την πλευρά της Βρετανίας, είναι δύσκολο να δει κανείς εύλογη εναλλακτική εξήγηση, πέραν του ότι ευθύνονται οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, σίγουρα όμως η κυβέρνηση της Μόσχαςθα πρέπει να δώσει απαντήσεις», δήλωσε ο κ. Ράαμπ.

Ο Ναβάλνι, σφοδρός επικριτής του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στις 20 Αυγούστου αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία στη διάρκεια πτήσης και μεταφέρθηκε στο Βερολίνο. Όπως ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές, τα εργαστηριακά τεστ σε τρεις χώρες έδειξαν ότι δηλητηριάσθηκε με τη νευροτοξική ουσία νόβιτσοκ, με τις κυβερνήσεις της Δύσης να απαιτούν εξηγήσεις από την πλευρά της Μόσχας, η οποία όμως απορρίπτει τις κατηγορίες ως αβάσιμες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή