Ινδονησία: Αρνητές της μάσκας υποχρεώνονται να σκάψουν τάφους για θύματα Covid-19

Ινδονησία: Αρνητές της μάσκας υποχρεώνονται να σκάψουν τάφους για θύματα Covid-19

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή ποινή επιβάλλουν οι αρχές σε χωριά της Ινδονησίας, υποχρεώνοντας όσους συλλαμβάνονται να μη φορούν μάσκα να σκάβουν τάφους για θύματα του κορωνοϊού.

Σε μια προσπάθεια συμμόρφωσης του πληθυσμού σε αγροτικές περιοχές της νησιωτικής χώρας του Ινδικού Ωκεανού, οι τοπικές αρχές ελπίζουν ότι λίγη χειρωνακτική εργασία και συμπάθεια για τους νεκρούς απο τον κορωνοϊό θα νουθετήσουν τους αμφισβητίες και όσους αρνούνται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Ετσι την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον οκτώ άνδρες διαφόρων ηλικιών έλαβαν αυτή τη μοναδική ποινή σε περιφέρεια της ανατολικής Ιάβας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Κανείς από τους υποχρεωθέντες να σκάψουν τους τάφους δεν υποχρεώθηκε να είναι παρών και κατά τη διάρκεια της ταφής.

Παρότι η χρήση μάσκας σε δημόσιο χώρο είναι υποχρεωτική σε όλη την Ινδονησία, μεγάλο τμήμα του πληθυσμού είναι τουλάχιστον απρόθυμο να φορέσει μάσκα και να τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις.

Τον Ιούλιο η κεντρική κυβέρνηση στην Τζακάρτα πέρασε νόμο που ενώ υποχρεώνει όλο τον πληθυσμό να φορά μάσκα σε δημόσιους χώρους, άφησε στους τοπικούς άρχοντες τη δικαιοδοσία να αποφασίσουν τις ποινές για μη συμμόρφωση.

Ετσι στην πρωτεύουσα οι αρχές επέβαλαν σε αρνητή της μάσκας να ξαπλώσει για λίγη ώρα με τα χέρια σταυρωμένα σε ψεύτικο φέρετρο σε δημόσια θέα, και βεβαίως με μάσκα στο πρόσωπο.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή