Παρίσι: Η Ε.Ε. πρέπει να μείνει σταθερή έναντι της Άγκυρας

Παρίσι: Η Ε.Ε. πρέπει να μείνει σταθερή έναντι της Άγκυρας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παραμείνει σταθερή εναντίον της Τουρκίας και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ενδεχόμενες κυρώσεις, δήλωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον.

«Βραχυπρόθεσμα, πρέπει να υπάρχουν σήματα αποφασιστικότητας. Θα δούμε αν θα υπάρξουν κυρώσεις» σημείωσε, μιλώντας στο δίκτυο France 2.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. πρόκειται να συναντηθούν στις Βρυξέλλες σήμερα Πέμπτη για διήμερες συνομιλίες, ιδίως για τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με την Τουρκία.

Τα συμπεράσματα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής αναμένεται να περιλαμβάνουν έμμεση αναφορά στην πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα και πιθανώς ξεχωριστή παράγραφο για την Κύπρο.

Την Τετάρτη, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ σχολίασε αναφερόμενη στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας πως «δεν μπορούμε να διανοηθούμε πόσο μικρή είναι η απόσταση σε ορισμένες περιπτώσεις μεταξύ στρατιωτικής σύρραξης και ειρηνικής διευθέτησης».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή