Ακάρ: Θα χρησιμοποιήσουμε τους S-400 όπως χρησιμοποιούνται και οι S-300

Ακάρ: Θα χρησιμοποιήσουμε τους S-400 όπως χρησιμοποιούνται και οι S-300

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία συνεχίζει τη διαδικασία προετοιμασίας των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 βάσει του προγραμματισμού, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ το Σάββατο.

«Συνεχίζουμε τους ελέγχους και τις προετοιμασίες του συστήματος όπως είχε προγραμματιστεί», σημείωσε σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην Καισάρεια.

Υποστήριξε πάντως ότι η προμήθεια, οι δοκιμές και οι έλεγχοι των S-400 «δεν σημαίνει ότι η Τουρκία απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ».

«Θα χρησιμοποιήσουμε τους S-400 με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούνται οι S-300 στη συμμαχία του ΝΑΤΟ», είπε.

Την Παρασκευή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε τη δοκιμή του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς S-400, στην περιοχή της Σινώπης στη Μαύρη Θάλασσα και απάντησε με σκληρό τρόπο στις αντιδράσεις της Ουάσιγκτον.

Ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να δικαιολογήσει την αγορά του ρωσικού συστήματος, υποστηρίζοντας πως «και η Ελλάδα διαθέτει S-300, δεν κάνει μόνο δοκιμές, τα χρησιμοποιεί. Τους λένε κάτι οι ΗΠΑ; Τους ρωτάνε κάτι; Όχι! Αυτοί οι κύριοι φαίνεται πως ενοχλήθηκαν επειδή είναι ένα οπλικό σύστημα ρωσικής κατασκευής. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και συνεχίζουμε κανονικά την πορεία μας».

Οι δοκιμές του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για τη σχέση της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν.

Με πληροφορίες από Anadolu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή