ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Ήλθε η ώρα για κρίσιμες αποφάσεις

poy-ilthe-i-ora-gia-krisimes-apofaseis0

Οι ηγέτες σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής βρίσκονται ενώπιον «κρίσιμων αποφάσεων» για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19, διαμηνύει ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς.

«Αυτή είναι ακόμη μια κρίσιμη στιγμή για την ανάληψη δράσης. Ακόμη μια κρίσιμη στιγμή για τους ηγέτες να λάβουν αποφάσεις. Και μία ακόμη κρίσιμη στιγμή για τους πολίτες να ενωθούν μπροστά σε ένα κοινό σκοπό. Αδράξτε την ευκαιρία, δεν είναι αργά», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΕ, ο οποίος έχει τεθεί σε κατ’ οίκον αυτοαπομόνωση, αφότου ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ήλθε σε επαφή με πρόσωπο θετικό στον κορωνοϊό.

Περίπου έξι μήνες αφότου ο ΠΟΥ χαρακτήρισε τον κορωνοϊό ως «πανδημία», τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 46 εκατομμυρίων παγκοσμίως και οι θάνατοι έχουν φθάσει το 1,2 εκατομμύρια. Oι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση, με περισσότερα από 9 εκατ. κρούσματα, ενώ ακολουθεί η Ινδία, με περισσότερα από 8 εκατ. κρούσματα και η Βραζιλία(πάνω από 5 εκατ. μολύνσεις). Γαλλία και Ισπανία βρίσκονται στο επίκεντρο του δεύτερου κύματος κορωνοϊόυ που σαρώνει την Ευρώπη, με περισσότερα από ένα εκατ. κρούσματα.