Αυστρία: Σύλληψη άνδρα στη Λιντζ – Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση στη Βιέννη

Αυστρία: Σύλληψη άνδρα στη Λιντζ – Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση στη Βιέννη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός άνδρα στην πόλη Λιντζ προχώρησε η αυστριακή αστυνομία, μετά τις επιθέσεις στη Βιέννη τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ORF «ένας άνδρας, που περιγράφεται ως ισλαμιστής, συνελήφθη σε ένα σπίτι από βαριά οπλισμένους αστυνομικούς».

Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο δεν είναι ξεκάθαρο εάν η σύλληψη συνδέεται με την επίθεση της Δευτέρας στην αυστριακή πρωτεύουσα. 

Νωρίτερα, δύο άτομα συνελήφθησαν στην πόλη του Σέιντ Πόλτεν καθώς φέρονται να συνδέονται με τις αιματηρές επιθέσεις στο κέντρο της Βιέννης, σύμφωνα με το πρακτορείο APA.

Σημειώνεται ότι κατά τις επιθέσεις, ένοπλοι σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισαν πολλούς άλλους, διαπράχθηκαν από τουλάχιστον έναν «ισλαμιστή τρομοκράτη», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ. 

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς, πρόκειται «ξεκάθαρα για ισλαμιστική τρομοκρατία. Θα υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία μας, θα κυνηγήσουμε τους δράστες και αυτούς που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις».

«Οι σκέψεις μας και η συμπόνια μας είναι με τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία της Αυστρίας», δήλωσε ο Κουρτς πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το προφίλ του δράστη

Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας. Πρόκειται για έναν 20χρονο άνδρα που είχε καταδικασθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

«Ήταν πολίτης της Αυστρίας και της Βόρειας Μακεδονίας», πρόσθεσε μιλώντας στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Μάλιστα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 22 μηνών τον Απρίλιο 2019 αφού αποπειράθηκε να ταξιδέψει στην Συρία για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αυστριακή κυβέρνηση.

Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2019 αποφυλακίσθηκε πρόωρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Η αστυνομία πάντως δεν τον θεωρούσε ικανό να σχεδιάσει μια επίθεση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή