Έρευνες σε σπίτια στη Γερμανία για την επίθεση στη Βιέννη

Έρευνες σε σπίτια στη Γερμανία για την επίθεση στη Βιέννη

54" χρόνος ανάγνωσης

Έρευνες σε γερμανικές πόλεις διεξήγαγαν οι τοπικές αρχές, σε σχέση με τέσσερα άτομα τα οποία πιστεύεται ότι είχαν δεσμούς με έναν ύποπτο για την επίθεση στη Βιέννη.

Η αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια και επιχειρήσεις στις γερμανικές πόλεις Όσναμπρουν, Κάσελ και στην περιοχή Πίνεμπεργκ κοντά στο Αμβούργο.

«Δεν υπάρχει επί τους παρόντος υποψία ότι τα τέσσερα άτομα έλαβαν μέρος στην επίθεση, αλλά πιστεύεται ότι υπήρχαν δεσμοί με τον φερόμενος δράστη» ανέφεραν οι γερμανικές αρχές.

Τη Δευτέρα, τουλάχιστον ένα άτομο σκότωσε τέσσερα άτομα όταν άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών και καταστημάτων.

Μακρόν: Διπλασιασμός των δυνάμεων στα σύνορα

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι αποδεικνύεται πως ο κίνδυνος της τρομοκρατίας μπορεί να προέλθει από παντού, αναφερόμενος στην επίθεση στη Βιέννη, στον απόηχο της επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας, μετά και τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιέλ Πατί στο Παρίσι.  

Η Γαλλία θα ενισχύσει τους συνοριακούς ελέγχους, διπλασιάζοντας τους αστυνομικούς στα σύνορα σε 4.800, υπογράμμισε ο πρόεδρος της χώρας, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας «σε βάθος» επεναξέτασης των κανόνων που ισχύουν για τις μετακινήσεις στη ζώνη Σένγκεν.

Με πληροφορίες από Reuters