«Ευχαριστώ» Ερντογάν σε Τραμπ μετά τα συγχαρητήρια σε Μπάιντεν

«Ευχαριστώ» Ερντογάν σε Τραμπ μετά τα συγχαρητήρια σε Μπάιντεν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις ευχαριστίες του στον Ντόναλντ Τραμπ για τη «θερμή φιλία» εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το συγχαρητήριο μήνυμά του στον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές.

«Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εκλογών των ΗΠΑ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις ειλικρινείς προσπάθειές σας, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας – ΗΠΑ», ανέφερε ο κ. Ερντογάν στο μήνυμά του προς τον κ. Τραμπ.

Στο συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Τζο Μπάιντεν, ο Τούρκος πρόεδρος είχε σημειώσει ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να διατηρήσει στενή συνεργασία με την Ουάσιγκτον.

Πρόσθεσε ότι «η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία» μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσουν να συμβάλουν στην παγκόσμια ειρήνη.

«Οι προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο καθιστούν απαραίτητες την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεών μας που βασίζονται σε κοινά συμφέροντα και κοινές αξίες», ανέφερε ο κ. Ερντογάν στο μήνυμά του.

«Σε αυτή τη νέα περίοδο, επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μου να εργαστούμε στενά με την αμερικανική διοίκηση σε αυτό το πλαίσιο», συμπλήρωσε ο κ. Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τη σχέση μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ «παλιά» και «στρατηγική».

Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν μεταξύ των ηγετών που δεν είχαν συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν, αν και ο τελευταίος είχε δεχθεί από το απόγευμα του Σαββάτου πλήθος μηνυμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή