ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός οδηγεί χιλιάδες γουρούνια σε ευθανασία (βίντεο)

ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός οδηγεί χιλιάδες γουρούνια σε ευθανασία (βίντεο)

Οι μονάδες μεταποίησης κρέατος διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες χιλιάδες γουρούνια οδηγούνται σε ευθανασία στις ΗΠΑ λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς έχουν κλείσει ή περιορίσει τη λειτουργία τους τα εργοστάσια μεταποίησης του χοιρινού κρέατος, θεωρούμενα ως υπεύθυνα για την εκτόξευση των κρουσμάτων Covid-19.

Οι κτηνοτροφικές μονάδες υποχρεώθηκαν να θανατώσουν πάρα πολλά γουρούνια που είχαν εκθρέψει για τη γιγάντια αγορά των ΗΠΑ, καθώς δεν είχαν πια τι να τα κάνουν, δεδομένου ότι οι μονάδες-πελάτες τους είχαν διακόψει τη λειτουργία τους.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 9 δισεκατομμύρια ζώα θανατώνονται στις ΗΠΑ για να φτάσουν στο πιάτο των καταναλωτών. Όμως φέτος δεκάδες εργοστάσια μεταποίησης κρέατος έκλεισαν, καθώς μόνο στους τρεις πρώτους μήνες της πανδημίες πάνω από 25.000 εργάτες σε αυτά είχαν κολλήσει τον κορωνοϊό.

Οπως φαίνεται, ο συνωστισμός των εργατών σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ευνοεί τη μετάδοση του κορωνοϊού, πράγμα που έχει εντοπιστεί σε αντίστοιχες μονάδες και στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η συνάθροιση-μποτιλιάρισμα εκατομμυρίων χοίρων στις κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίοι είχαν κολλήσει στην αλυσίδα παραγωγής κρέατος, καθώς δεν μπορούσαν να μεταφερθούν πια στα εργοστάσια μεταποίησης.

Η μερική επαναλειτουργία των μονάδων μεταποίησης δεν αρκεί για να απορροφήσει την παραγωγή των χοιρινών, με αποτέλεσμα να αναζητηθούν λύσεις όπως η ευθανασία των ζώων ή η μεταφορά τους σε ειδικές φάρμες όπου δίνεται μια… δεύτερη ευκαιρία στα γουρούνια, επιτρέποντάς τους να ζήσουν περισσότερο με την προοπτική ότι όταν επαναρχίσει η κανονική λειτουργία των μονάδων μεταποίησης τα γουρούνια εκείνα θα καταλήξουν τελικά στον αρχικό τους προορισμό.

Πηγή: Business Insider

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή