Ρον Κλέιν: Ποιος είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της Ουάσιγκτον

Ρον Κλέιν: Ποιος είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της Ουάσιγκτον

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Ρον Κλέιν, που ήταν ο «τσάρος για τον Έμπολα» κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν για τη σημαντική θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου. 

Ο 59χρονος Κλέιν, που πρωτο-συνεργάστηκε με τον Μπάιντεν τη δεκαετία του 1980, έχει ασκήσει έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ την πανδημία. 

«Ο Ρον έχει υπάρξει πολύτιμος για εμένα στα πολλά χρόνια που έχουμε συνεργαστεί, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου όταν διασώσαμε την αμερικανική οικονομία από μία εκ των χειρότερων κρίσεων στην ιστορία μας, το 2009, και αργότερα, όταν ξεπεράσαμε μία τρομακτική έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία το 2014», είπε ο Μπάιντεν. 

Πραγματικά, ο Κλέιν έχει πίσω του μία μακρά καριέρα σε κυβερνητικές θέσεις, καθώς διετέλεσε προσωπάρχης του πρώην αντιπροέδρου Αλ Γκορ, ενώ έχει δουλέψει για αρκετές προεκλογικές καμπάνιες των Δημοκρατικών για την προεδρία, μεταξύ των οποίων του Μπάιντεν το 1988 και το 2008. Από το 2008 έως το 2011 ήταν προσωπάρχης του τότε αντιπροέδρου Μπάιντεν και ασχολήθηκε με το ύψους 787 δισ. δολαρίων πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας για τη χρηματοοικονομική κρίση. 

Η εμπειρία του σε μία παγκόσμια επιδημία και σε μία ύφεση σίγουρα θα βοηθήσουν την κυβέρνηση του Μπάιντεν, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ φέρνει την πανδημία του κορωνοϊού και την οικονομική κρίση που αυτή προκαλεί στο επίκεντρο της ατζέντας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή