Μέρκελ: Πιθανώς από Δεκέμβριο οι πρώτοι εμβολιασμοί

Μέρκελ: Πιθανώς από Δεκέμβριο οι πρώτοι εμβολιασμοί

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Δεκέμβριο, ή «πολύ σύντομα μετά την αλλαγή του χρόνου», εκτιμά η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ότι θα εγκριθεί εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού και «τότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός».

«Πρέπει να πούμε ότι τα νέα των τελευταίων ημερών σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη εμβολίου μας κάνουν πολύ αισιόδοξους», τόνισε η κ. Μέρκελ μετά την τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενη στις προετοιμασίες για την δημιουργία κέντρων εμβολιασμού, δήλωσε εντυπωσιασμένη από το πόσες χώρες έχουν ήδη καταρτίσει λεπτομερή σχέδια.

Παραδέχθηκε δε ότι τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν κυρίως το εμβόλιο των BioNTech και Pfizer –ιδίως το γεγονός ότι πρέπει να διατηρείται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία – αποτελούν σημαντική πρόκληση.

Η καγκελάριος επισήμανε ακόμη ότι όλα τα κράτη έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με μεγάλη πίεση και ότι όλοι οι ομόλογοί της αναγνώρισαν πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα οι περιορισμοί στις επαφές των πολιτών.

260 θάνατοι στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 23.648 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 879.654, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Από χθες ως σήμερα Παρασκευή το πρωί, 260 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 13.630 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή