Ο πανικός για χαρτί τουαλέτας «χτυπά» και πάλι τις ΗΠΑ

Ο πανικός για χαρτί τουαλέτας «χτυπά» και πάλι τις ΗΠΑ

Εξαντλούνται και τα αντισηπτικά μαντηλάκια

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πανικός για την αγορά χαρτίου τουαλέτας εμφανίστηκε και πάλι στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ, καθώς ολοένα και περισσότερες πολιτείες προχωρούν στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής, συνολικά 22 πολιτείες έχουν επιβάλλει επιπλέον περιορισμούς, με στόχο την ανάσχεση της διασποράς του ιού, γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει σ’ ένα μπαράζ πωλήσεων ιδίως ανάμεσα στα είδη υγιεινής. 

Ανάρπαστο το χαρτί τουαλέτας

Έτσι, μοιραία, το χαρτί τουαλέτας, όπως είχε συμβεί και στο πρώτο κύμα της πανδημίας τον περασμένο Μαρτίο – Απρίλιο, έχει καταστεί… ανάρπαστο. 

Την Παρασκευή, η Walmart, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής, ανακοίνωσε την ύπαρξη χαμηλών αποθεμάτων τόσο χαρτιών τουαλέτας όσο και άλλων καθαριστικών προϊόντων. Μάλιστα, οι μεγαλύτερης ελλείψεις καταγράφονται στις κοινότητες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων. 

Περιορισμένα αποθέματα ανακοίνωσαν κι άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως η Target και η Kroger, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε πανεθνικό επίπεδο.

Ελλείψης όμως, παρατηρούνται και στα απολυμαντικά μαντηλάκια, τα οποία σε τουλάχιστον έξι πόλεις των ΗΠΑ έχουν εξαντληθεί, όπως ανακοίνωσαν προσφάτως οι αλυσίδες Walmart και Costco.

Διαβεβαιώσεις από παραγωγούς και λιανεμπόρους

Στο πλαίσιο αυτό, η Procter & Gamble (P&G), νούμερο ένα πωλητής χαρτιού τουαλέτας στις ΗΠΑ, διαβεβαίωσε ότι τα εργοστάσια παραγωγής δουλεύουν 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

«Εργαζόμαστε για να ανεφοδιάσουμε τα ίδια ράφια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται» τόνισε επικουρικά η Walmart, η οποία επιβεβαίωσε τις εικόνες άδειων ραφιών σε πολλά σημεία πώλησης.  

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή