Βρετανία: Πιθανή η έγκριση του εμβολίου της Pfizer την προσεχή εβδομάδα

Βρετανία: Πιθανή η έγκριση του εμβολίου της Pfizer την προσεχή εβδομάδα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εμβόλιο της Pfizer κατά της COVID-19 θα μπορούσε να λάβει έγκριση από τις αρμόδιες βρετανικές ρυθμιστικές αρχές μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή θα αρχίσει επίσημη αξιολόγηση του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech SE, με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) να αναφέρει ότι είναι έτοιμο να χορηγήσει δόσεις του εμβολίου την 1η Δεκεμβρίου, κατά το ίδιο δημοσίευμα.

Την Παρασκευή, οι Pfizer και BioNTech κατέθεσαν αίτημα στην αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για επείγουσα αδειοδότηση του υποψηφίου εμβολίου τους.

Στόχος των δύο εταιρειών είναι να επιτραπεί η χρήση του εμβολίου σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στις ΗΠΑ από τα μέσα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η Pfizer έχει ανακοινώσει ότι το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα πάνω από 95% σε ενήλικες.

Στις 10 Δεκεμβρίου η κρίσιμη συνεδρίαση των αμερικανικών αρχών

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του αμερικανικού προγράμματος εμβολιασμών, Μονσέφ Σλάουι, δήλωσε ότι οι πρώτοι μαζικοί εμβολιασμοί στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τις 11 Δεκεμβρίου.

«Μέσα σε 24 ώρες από την έγκριση, το εμβόλιο θα μπορούσε να μεταφερθεί στις περιοχές, τις οποίες κάθε πολιτεία μάς έχει υποδείξει» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο NBC.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα συγκληθεί στις 10 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει την αίτηση έγκρισης για «έκτακτη χρήση» του εμβολίου της αμερικανικής Pfizer και της γερμανικής BioNTech.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή