Διαδηλωτές και ένα… φουσκωτό γουρούνι κατά των εισαγωγών χοιρινού

Διαδηλωτές και ένα… φουσκωτό γουρούνι κατά των εισαγωγών χοιρινού

Η αντιπολίτευση ζητεί δημοψήφισμα για το θέμα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή τους στις εισαγωγές αμερικανικού χοιρινού κρέατος διαδήλωσαν την Κυριακή οι πολίτες στην Ταϊπέι την Κυριακή, ως μέρος των ετήσιων διαμαρτυριών που γίνονται κάθε φθινόπωρο στην Ταϊβάν για διάφορα ζητήματα, με την παρουσία φέτος κι ενός τεράστιου φουσκωτού γουρουνιού.

Το θέμα με το χοιρινό από τις ΗΠΑ αφορά στο ότι η κυβέρνηση του νησιωτικού κράτους νότια της Κίνας επέτρεψε την εισαγωγή του μολονότι περιέχει τη χημική ουσία ρακτοπαμίνη που έχει απαγορευθεί για τα χοιρινά τόσο στην ίδια την Ταϊβάν όσο και στην Κίνα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού, ως επικίνδυνη για τα ζώα και τους ανθρώπους. 

Μέχρι πρότινος η εισαγωγή αμερικανικού χοιρινού δεν επιτρεπόταν στην Ταϊβάν για τον λόγο αυτό, όμως η κυβέρνηση στην Ταϊπέι αποφάσισε να χαλαρώσει τους κανόνες σχετικά, προκαλώντας την οργή των Ταϊβανέζων.

Δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων συμμετείχαν στη διαδήλωση της Κυριακής, και μαζί τους έφεραν κι ένα πελώριο φουσκωτό ομοίωμα γουρουνιού που το κρατούσαν ψηλά, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό και το παγκόσμιο ενδιαφέρον στη διαμαρτυρία τους.

Το ζήτημα έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την εισαγωγή αμερικανικού χοιρινού κρέατος.

Πηγή: BBC, Deutsche Welle

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή