Εμβόλιο AstraZeneca: Πιθανή μία νέα παγκόσμια δοκιμή

Εμβόλιο AstraZeneca: Πιθανή μία νέα παγκόσμια δοκιμή

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες κλινικές δοκιμές ενδέχεται να υποβάλει η AstraZeneca το εμβόλιό της, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, Πασκάλ Σοριό, τις οποίες μεταδίδει το Bloomberg.

Αντί να προσθέσει ένα ακόμη σκέλος στη δοκιμή που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, είναι πιθανό η εταιρία να διεξαγάγει μία εντελώς καινούρια δοκιμή, σε παγκόσμια κλίμακα, προκειμένου να αξιολογηθεί γιατί η μειωμένη δόση αποδίδει καλύτερα. 

«Τώρα που έχουμε βρει την καλύτερη αποτελεσματικότητα, πρέπει να το επικυρώσουμε, οπότε χρειαζόμαστε μία επιπρόσθετη μελέτη», φέρεται να δήλωσε ο Σοριό κατά το Bloomberg.

O ίδιος ανέφερε ότι θα υπάρξει πιθανώς μία ακόμη διεθνής μελέτη, αλλά αυτή θα είναι συντομότερη, «επειδή γνωρίζουμε ότι η αποτελεσματικότητα είναι υψηλή και άρα χρειαζόμαστε μικρότερο αριθμό ασθενών».

Κατά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της φαρμακευτικής εταιρίας και του (συμπράττοντος) Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αποκαλύφθηκε το παράδοξο, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου να είναι υψηλότερη (φθάνοντας στο 90%) σε εκείνους τους εθελοντές που έλαβαν στο ήμισυ την πρώτη από τις δύο δόσεις.

Αρκετοί επιστήμονες έχουν, πάντως, εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με το πόσο στιβαρά είναι τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή