Καταλονία: Διατηρούνται τα μέτρα λόγω αύξησης κρουσμάτων

Καταλονία: Διατηρούνται τα μέτρα λόγω αύξησης κρουσμάτων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας θα διατηρήσει σε ισχύ τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού και δεν θα προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων τη Δευτέρα, όπως σχεδίαζε αρχικά, λόγω της επιδείνωσης του ρυθμού των μολύνσεων, ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Προ 10ημέρου, η Καταλονία επέτρεψε τη λειτουργία των μπαρ και εστιατορίων. Η Καταλονία ήταν η πρώτη ισπανική περιφέρεια η οποία έκλεισε εντελώς τα μπαρ και τα εστιατόρια εν μέσω του δεύτερου κύματος της COVID-19 στα μέσα Οκτωβρίου και έγινε η πρώτη που τα άνοιξε και πάλι.

Η νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας παρέμεινε σε ισχύ. Η Καταλονία άνοιξε επίσης και πάλι τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τις αίθουσες μουσικής και τις υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα λειτουργούν στο 50% της δυναμικότητάς τους.

Στην Ισπανία, κυβέρνηση και περιφερειακές αρχές συμφώνησαν πως έως 10 άτομα ανά νοικοκυριό θα επιτρέπεται να συγκεντρωθούν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αυτό σημαίνει μικρή χαλάρωση του ισχύοντος γενικού κανόνα που επιτρέπει συγκεντρώσεις έως έξι ατόμων.

Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας θα ξεκινούν αργότερα –στη 01:30 από τις 23:00– στις 24 και τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά οι μετακινήσεις μεταξύ των περιοχών θα απαγορεύονται από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, με εξαίρεση τις οικογενειακές επισκέψεις.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή