Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες ο Μπ. Τζόνσον

Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες ο Μπ. Τζόνσον

Θα έχει κρίσιμο δείπνο εργασίας με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις Βρυξέλλες σπεύδει την Τετάρτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για να συναντήσει την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε μια ύστατη προσπάθεια σύναψης εμπορικής συμφωνίας για την ομαλή έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προ του φάσματος ενός Brexit χωρίς συμφωνία την 1η Ιανουαρίου, το Λονδίνο εμφανίζεται πλέον διατεθειμένο να κάνει και άλλες υποχωρήσεις από αυτές στις οποίες έχει ήδη προβεί στα θέματα της αλιείας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Ανοικτό όμως παραμένει το θέμα της ισότιμης μεταχείρισης των βρετανικών και των ευρωπαϊκών εταιριών, αλλά και αυτό του τρόπου επιβολής των πτυχών της συμφωνίας.

Παρά τις συνθήκες της πανδημίας, ο κ. Τζόνσον θα μεταβεί την Τετάρτη αεροπορικώς στη βελγική πρωτεύουσα και θα έχει δείπνο εργασίας με την επικεφαλής της Κομισιόν κατά το οποίο θα γίνει εκτενής επισκόπηση και διεξοδική συζήτηση των εκκρεμών θεμάτων, μήπως και βρεθεί κοινός τόπος στο παρά πέντε, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BBC.

«Είναι πραγματική η κρίσιμη στιγμή που θα κρίνει την επιτυχία ή αποτυχία του όλου εγχειρήματος,» σχολίασε το BBC, προσθέτοντας ότι όποια πρόοδος σημειωθεί κατά τις άμεσες επαφές των δύο ηγετών δε θα συνιστά την τελική συμφωνία αλλά την ώθηση για περισσότερες συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων.

Ο κ. Τζόνσον θα συμμετάσχει στη μεσημεριανή κοινοβουλευτική διαδικασία στο Λονδίνο, που είναι αντίστοιχη της ελληνικής Ώρας του Πρωθυπουργού, πριν ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, μερικές ώρες δηλαδή πριν την έναρξης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή