Ικανοποίηση Ερντογάν για τα συμπεράσματα της Ε.Ε.

Ικανοποίηση Ερντογάν για τα συμπεράσματα της Ε.Ε.

Ερντογάν: Να είναι καλά οι χώρες της Ε.Ε. που έχουν κοινή λογική

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε το συμπέρασμα της Συνόδου της Ε.Ε και ανέφερε πως «η Σύνοδος της Ε.Ε δεν έδωσε την απάντηση την οποία ήθελαν μερικές λίγες χώρες. Διότι τα αιτήματα τους δεν ήταν δίκαια. Διότι τα αιτήματα τους ήταν στην αντίθετη γραμμή  και έδειχναν τα δίκαια της Τουρκίας. Να είναι καλά οι χώρες, μέλη της Ε.Ε οι οποίες διαθέτουν κοινή λογική, έδειξαν θετική στάση και έπεσε στο κενό το παιχνίδι αυτό».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε πως οι Βρυξέλλες δεν θα μπορέσουν να αποφασίσουν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας ούτε το 2021. «Υπάρχει μια προσδοκία πως τον Μάρτιο του 2021 ως θα συζητηθούν τα θέματα αυτά. Δεν υπάρχει δυνατοτητα να αποφασιστεί και τότε κάτι. Σε αυτή την περίοδο η Ε.Ε πρέπει να μας δώσει αυτά που δικαιούμαστε. Απο την απελευθέρωση της βίζας μέχρι και την τελωνειακή ένωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μπορεί να καταδίκασε τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, όμως η ανακοίνωση δεν καταδικάζει όλους τους Ευρωπαίους καθώς η Άγκυρα τονίζει πως γνωρίζει πως πολλές χώρες δεν υιοθετούν τη στάση αυτή.
 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή