Τι αντικείμενα ξεχνούν οι Λονδρέζοι στο λεωφορείο και το μετρό; (βίντεο)

Τι αντικείμενα ξεχνούν οι Λονδρέζοι στο λεωφορείο και το μετρό; (βίντεο)

Εκατοντάδες τσάντες μένουν ξεχασμένες κάθε ημέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεράστιος είναι ο όγκος των απολεσθέντων αντικειμένων κάθε χρόνο στις συγκοινωνίες του Λονδίνου, και ελάχιστα από αυτά επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες τους.

Βιαστικοί όπως είναι οι Λονδρέζοι, ζώντας σε μια πόλη που μονίμως τρέχει να… προλάβει κάτι, αφήνουν πίσω τους όλων των λογιών τα αντικείμενα, ανερχόμενα στα 340.000 τον χρόνο.

Κάθε μέρα υπολογίζουν οι υπεύθυνοι των αστικών συγκοινωνιών του Λονδίνου ότι συγκεντρώνονται 300 ξεχασμένες τσάνες 110 κινητά τηλέφωνα και πολλά άλλα, σε ημερήσιο σύνολο 1.100 αντικειμένων τις καθημερινές. Προέρχονται όχι μόνο από το μετρό και τα λεωφορεία, αλλά και τα τρένα του επίγειου σιδηροδρόμου, ακόμη και τα ταξί.

Όπως φανερώνει βίντεο που ανήρτησε η αμερικανική ιστοσελίδα Business Insider, τα απολεσθέντα των αστικών συγκοινωνιών συγκεντρώνονται σε μια τεράστια αποθήκη με λεπτομερή καταγραφή περιεχομένων, χρόνου και τόπου περισυλλογής, ώστε όποιος θελήσει μπορεί να πάει εκεί να εντοπίσει ό,τι έχασε, κατόπιν ηλεκτρονικής αιτήσεως.

Περίπου ένα στα οκτώ αντικείμενα έχουν πάνω τους τα στοιχεία του κατόχου, επιτρέποντας στην εταιρία Transport for London (TfL) να τον εντοπίσει.

Τα απολεσθέντα παραμένουν αποθηκευμένα επί τρεις μήνες και μετά παραχωρούνται στην πλειονότητά τους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ωστόσο αν κάποια από αυτά έχουν αξιόλογη μεταπωλητική αξία τίθενται σε ηλεκτρονική πώληση ανωνύμως και τα έσοδα ενισχύουν τον προϋπολογισμό του Γραφείου Απολεσθέντων, μαζί με τα μετρητά που εντοπίζονται και δεν αναζητούνται.

Όσο για το πιο παράξενο απολεσθέν αντικείμενο, οι υπεύθυνοι καταλήγουν σε… αλεξίπτωτο που βρήκαν ξεχασμένο (κλειστό). Προφανώς ο ιδιοκτήτης του θεώρησε ότι του χρειάζεται μόνο σε πτήση, και όχι για να κατέβει από το γεμάτο διώροφο κόκκινο λεωφορείο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Πηγή: Business Insider

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή