Γαλλία: «Πιθανώς στα τέλη Δεκεμβρίου» τα πρώτα εμβόλια

Γαλλία: «Πιθανώς στα τέλη Δεκεμβρίου» τα πρώτα εμβόλια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech κατά της COVID-19 θα μπορούσαν να χορηγηθούν στους πολίτες στη Γαλλία την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, εφόσον ανάψουν «πράσινο φως» οι ευρωπαϊκές αρχές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο κ. Καστέξ πρόσθεσε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού στη Γαλλία θα εντατικοποιηθεί τον Ιανουάριο.

Επανέλαβε δε ότι η εκστρατεία θα επικεντρωθεί αρχικά στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, πριν συνεχιστεί στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Η Γαλλία έχει ήδη προ-παραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας.

Το Παρίσι ευελπιστεί να χορηγηθούν εμβόλια σε περίπου ένα εκατομμύριο άτομα σε γηροκομεία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και στη συνέχεια σε ακόμη 14-15 εκατομμύρια άτομα στον ευρύτερο πληθυσμό μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου.

Η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου για το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech.

Την Τρίτη, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ανέφερε ότι είναι πιθανό οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες να εμβολιαστούν πριν από το τέλος του 2020.

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ε.Ε. θα μπορούσε να δώσει την τελική έγκρισή της για το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech στις 23 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή