Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων ανακοίνωσε η Σουηδία

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων ανακοίνωσε η Σουηδία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σουηδία ανακοίνωσε τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό νέων μολύνσεων Covid-19, με 8.881 κρούσματα, ξεπερνώντας το νέο υψηλό της προηγούμενης εβδομάδας.

Η τακτική της χώρας να αναχαιτίσει την επιδημία βρέθηκε στο μικροσκόπιο, καθώς απέφυγε να επιβάλει καραντίνα κι αντ’ αυτού εφάρμοσε κυρίως εθελούσια μέτρα με τον βασιλιά της Σουηδίας Κάρολο XVI Γουσταύο να ασκεί κριτική στη στρατηγική της χώρας για τον κορωνοϊό.

«Νομίζω πως αποτύχαμε. Έχουμε μεγάλο αριθμό θανάτων και αυτό είναι τραγικό», είπε o βασιλιάς της χώρας, μιλώντας κατά την ετήσια ανασκόπηση της βασιλικής οικογένειας, στον απόηχο και της ευρείας κριτικής που δέχεται η χώρα για τη γενικότερη στρατηγική της στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Ο λαός μας έχει υποφέρει σε τεράστιο βαθμό, υπό δύσκολες συνθήκες», είπε ακόμη και αναφέρθηκε στους πολλούς Σουηδούς που δεν κατάφεραν να αποχαιρετήσουν από κοντά τους δικούς τους ανθρώπους. «Είναι μια σκληρή και τραυματική εμπειρία να μην μπορείς να πεις ένα θερμό αντίο», σημείωσε.

Η σκανδιναβική χώρα κατέγραψε επίσης 91 νέους θανάτους, οι οποίοι αυξάνουν σε 7.893 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία. Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι σημειώνονται συνήθως σε διάστημα αρκετών ημερών ή και εβδομάδων μερικές φορές, πριν προστεθούν στην καταμέτρηση της Υπηρεσίας Υγείας που επικαιροποιείται τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Το κατά κεφαλήν ποσοστό θνητότητας από τον νέο κορωνοϊό στη Σουηδία είναι αρκετές φορές υψηλότερο από το αντίστοιχο των σκανδιναβικών γειτονικών της χωρών, αλλά χαμηλότερο από το ποσοστό αρκετών ευρωπαϊκών χωρών που επέλεξαν το μέτρο της καραντίνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή