Αυστηρότερα μέτρα σε Λονδίνο και νοτιοανατολική Αγγλία

Αυστηρότερα μέτρα σε Λονδίνο και νοτιοανατολική Αγγλία

Η κυβέρνηση αποδίδει την αύξηση των κρουσμάτων στον εντοπισμό ενός «νέου στελέχους» του κορωνοϊού, «όχι περισσότερο επικίνδυνου, αλλά πιο μεταδοτικού»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περιφέρεια του Λονδίνου και η νοτιοανατολική Αγγλία εισέρχονται και πάλι από την Κυριακή σε lockdown επιπέδου 4, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

Τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο να αναχαιτίσουν την εκτόξευση των κρουσμάτων της COVID-19, την οποία η βρετανική κυβέρνηση αποδίδει στον εντοπισμό ενός «νέου στελέχους» του κορωνοϊού, «όχι περισσότερο επικίνδυνου, αλλά πιο μεταδοτικού», όπως είπε.

Οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων. Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν.

Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν, ενώ απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4. Επίσης, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν την νύκτα εκτός του σπιτιού τους.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με υπουργούς του.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει λάβει, η επιδημία μεταδίδεται πλέον ταχύτερα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 27.052 νέα κρούσματα και 534 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Μέρκελ: Δείτε τους δικούς σας μέσω βιντεοκλήσης

Νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προέτρεψε τους πολίτες της χώρας της να αποφύγουν τις επισκέψεις σε συγγενείς αυτά τα Χριστούγεννα και να προτιμήσουν τις βιντεοκλήσεις, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Γερμανία κατέγραψε περισσότερα από 31.000 νέα κρούσματα και 702 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Με πληροφοριες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή