Εντοπίστηκε καινούργια μετάλλαξη στη Βρετανία

Εντοπίστηκε καινούργια μετάλλαξη στη Βρετανία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βρετανικές αρχές εντόπισαν μια νέα «ανησυχητική» μετάλλαξη του SARS-CoV-2 στη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ σήμερα και για τον λόγο αυτό θέτουν περιορισμούς, με άμεση ισχύ, στις μετακινήσεις από και προς τη Νότια Αφρική.

«Εντοπίσαμε δύο κρούσματα μιας άλλης, νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Χάνκοκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Και οι δύο ασθενείς είναι επαφές ανθρώπων που είχαν ταξιδέψει στη χώρα από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αυτή η νέα μετάλλαξη είναι πολύ ανησυχητική επειδή είναι ακόμη πιο μεταδοτική και φαίνεται ότι (ο ιός) έχει μεταλλαχθεί περισσότερο σε σύγκριση με την (πρώτη) μετάλλαξη που εντοπίστηκε στο ΗΒ», πρόσθεσε.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση ταξιδιωτικοί περιορισμοί ενώ όποιος ταξίδεψε πρόσφατα στη Νότια Αφρική ή όσοι ήρθαν σε στενή επαφή με ταξιδιώτες από τη χώρα αυτή θα πρέπει να μπουν «αμέσως σε καραντίνα».

Τέσσερα κρούσματα της προηγούμενης μετάλλαξης στο Ισραήλ 

Παράλληλα, το Ισραήλ κατέγραψε τέσσερα κρούσματα του στελέχους, που είχε εντοπιστεί αρχικά στη Βρετανία, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σημειώνεται ότι η επιστημονική κοινότητα έχει τεθεί σε αυξημένη εγγρήγορση.

Προς το παρόν το στέλεχος αυτό (VUI-202012/01) δεν έχει εντοπιστεί στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να θεωρείται απίθανο αυτό το ενδεχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί και επισημαίνουν ότι το εν λόγω μεταλλαγμένο στέλεχος δεν φαίνεται να είναι σε θέση να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή