Λαβρόφ: Ρωσία και Τουρκία συνεχίζουν τη στρατιωτική συνεργασία

Λαβρόφ: Ρωσία και Τουρκία συνεχίζουν τη στρατιωτική συνεργασία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεπεισμένος πως Μόσχα και Άγκυρα θα συνεχίσουν τη στρατιωτική συνεργασία τους, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις με στόχο την Τουρκία, εμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση που είχε στο Σότσι με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Λαβρόφ τόνισε  πως «επιβεβαιώσαμε με την Τουρκία τον αμοιβαίο στόχο μας να αναπτύξουμε την τεχνική και στρατιωτική συνεργασία μας».

Ο Ρώσος υπουργός υπογράμμισε πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτιμά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να «συνεχίσει τη συνεργασία σ’ αυτόν τον τομέα, παρά την αθέμιτη πίεση της Ουάσιγκτον».

Ο Λαβρόφ επέμεινε ότι οι δυτικές κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, «οι οποίες καθοδηγούνται από τα εθνικά τους συμφέροντα».

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι οι σχέσεις της Αγκυρας με τη Μόσχα «δεν αποτελούν εναλλακτική» για τους δεσμούς της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή