ΚΟΣΜΟΣ

CEO της AstraZeneca: Εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έτοιμες προς παράδοση στην Ε.Ε.

CEO της AstraZeneca: Εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έτοιμες προς παράδοση στην Ε.Ε.

Για εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που περιμένουν να παραδοθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό, σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν αναπόφευκτες δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις κατά την παρασκευή των εμβολίων, εξαιτίας -όπως είπε- της ταχύτητας με την οποία αναπτύχθηκαν.

Ο Σοριό είπε ότι δεν θα σχολιάσει τη διαμάχη της εταιρείας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τον εφοδιασμό της Ευρώπης, γιατί θέλει να επικεντρωθεί στην έγκριση που έδωσε σήμερα η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή (EMA) στο εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Είπε όμως ότι είχε μια «καλή» συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις χώρες μέλη.

«Έχουμε έτοιμες εκατομμύρια δόσεις» για να ξεκινήσουν οι παραδόσεις στην ΕΕ, πρόσθεσε. Η εταιρεία πιστεύει ότι έχει επιλύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη μονάδα που παρασκευάζει τα εμβόλια για την ΕΕ και η παραγωγικότητα θα βελτιωθεί σύντομα. Η AstraZeneca «εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα» για να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα και είναι «απολύτως επικεντρωμένη» στην αύξηση της παραγωγής για την Ευρώπη, υποστήριξε.

Κανείς δεν πίστευε ότι αυτό το εμβόλιο θα ήταν εφικτό να παρασκευαστεί πριν από εννέα μήνες και τώρα που έγινε «ο κόσμος το θεωρεί δεδομένο», ανέφερε ο Σοριό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ